Este o reteta dietetica de placinta, foarte buna si gustoasa.
Placinta (foietaj) cu branza de vaci slaba
Ingrediente:
- Foi fine de placinta, Bella – 200g
- Ulei de floarea soarelui – 2 linguri
- Branza proaspata de vaca, slaba – 500g
- Oua proaspete – 2 bucati
- Marar – 2g
Mod de preparare:
- Foile de placinta se pun la decongelat, 15-20 minute.
- Intre timp se amesteca branza de vaci cu ouale si mararul.
- Se ia o forma (tava) si se unge cu ulei, ca sa nu se lipeasca placinta.
- Fiecare foaie de placinta se unge cu putin ulei, iar la fiecare 3 foi se pune umplutura.
- Cand este gata placinta, se pune intr-un cuptor, incalzit in prealabil la 180 C.
- Se coace pana se face rumena.
- Se scoate placinta din cuptor si se stropeste cu putina apa, si o lasam acoperita cu un prosop pentru inca 15-20 minute.
- Se serveste calda.
Pofta buna!
Informatii nutritionale pentru 100 gr de placinta cu branza:
- 181.68 kcal
- 15.11 gr proteine
- 5.85 gr grasimi
- 16.9 gr carbohidrati
- 19.27 mg sodiu