Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Cheesecake cu sirop de agave si curmale “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • ou de gaina – 6 bucati
  • branza 0% grasime – 600 gr
  • chefir 0% grasime – 450 ml
  • sirop de agave Bio 100% organic – 70 ml
  • curmale uscate negre – 50 gr
  • scortisoara – 0.6 gr

Mod de preparare:

  1. Branza de vaci se amesteca cu chefir, sirop de agave si ouale de gaina batute spuma.
  2. La sfarsit se adauga curmalele taiate marunt si scortisoara.
  3. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
  4. Se da la cuptor pentru 60 minute, foc mediu.
  5. Se serveste rece.

Pofta buna!

Rezulta 1325 gr de cheesecake. O portie inseamna ~130-165 gr.

Informatii nutritionale Cheesecake cu sirop de agave si curmale “Slabuta”

1x1.trans Cheesecake cu sirop de agave si curmale Slabuta

Clatita cu seminte de in si fructoza

Mic dejun

Multumesc slabutei Tina pentru aceasta minunata reteta.

Clatita a avut un gust neobisnuit, de caramel, foarte satioasa si buna. 1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Ingrediente pentru o clatita (72 gr):

  • 2 lingurite de fructoza
  • 1 ou batut spuma
  • 2 linguri de seminte de in
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Am macinat semintele de in.
  2. Le-am amestecat cu oul batut bine, fructoza si esenta de vanilie.
  3. Se prajeste, fara ulei intr-o tigaie incinsa, pe ambele parti.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o clatita de 72 gr.

Informatii nutritionale Clatita cu seminte de in si fructoza

1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Prajitura cu urda si sirop de agave

Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se marunteste cu ajutorul unei furculite.
  2. Se amesteca cu ouale batute spuma, esenta de rom si esenta de vanilie, praf de budinca si sirop de agave.
  3. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt.
  4. In forma se rastoarna compozitia obtinuta, se niveleaza cu o furculita si se da la cuptor.
  5. Se coace la foc mediu, 35-40 minute, pana prajitura devine rumena.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 950 gr de prajitura. O portie de prajitura cu urda are ~120 gr.

Informatii nutritionale Prajitura cu urda si sirop de agave

1x1.trans Prajitura cu urda si sirop de agave

Budinca de cocos, cu sirop de agave

Gustari

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele se amesteca cu apa.
  2. Praful de budinca se amesteca intr-un vas cu 4 linguri de lapte+apa, pana se dizolva complet.
  3. Restul de lapte+apa se pune pe foc, cand da in clocot se adauga budinca dizolvata si se amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocolase.
  4. Se fierbe la foc mic 2-3 minute.
  5. Se stinge focul. Budinca se amesteca cu siropul de agave.
  6. Viitoarea forma pentru budinca se clateste cu apa rece.
  7. Budinca se varsa in forma si se lasa la racit.
  8. Dupa 5-6 ore se rastoarna si poate fi servita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 490 gr budinca de cocos. O portie de budinca are ~122.5 gr.

Informatii nutritionale Budinca de cocos

1x1.trans Budinca de cocos, cu sirop de agave

Ciocolata dietetica

Gustari

Multumesc slabutei Dorutza pentru inspiratie. 1x1.trans Ciocolata dietetica Ciocolata a iesit foarte buna.

Ingrediente pentru 20 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele praf se amesteca cu cacao.
  2. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul brut. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba, siropul va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si “cauciucoasa” faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
  3. Cand siropul este gata, se stinge focul si se adauga laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
  4. Se sdauga untul (topit un pic) si esenta de rom si vanilie, si se amesteca bine.
  5. Se punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu dosul unei linguri, inmuiata frecvent in apa rece.
  6. Dupa ce s-a racit, se da la frigider pana se intareste.
  7. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 640 gr ciocolata. O portie de ciocolata dietetica are ~32 gr.

Informatii nutritionale Ciocolata dietetica

1x1.trans Ciocolata dietetica