Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Jeleu cu fructe (piersici, pere)

Gustari

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Gelatina se pune in apa la inmuiat.
  2. Dupa 60 minute, vasul cu gelatina se pune la foc mic, amestecand continuu.
  3. Se adauga fructoza si se amesteca pana la dizolvare.
  4. Atentie! Gelatina nu se aduce la fierbere, in momentul in care s-a dizolvat se ia de pe foc.
  5. Se toarna intr-un vas si se pune deoparte la racit.
  6. In formele de jeleu, se aranjeaza feliile de fructe (piersici, pere).
  7. Cand gelatina s-a mai racit, se toarna deasupra fructelor si se da la frigider.
  8. Se serveste atunci cand gelatina s-a intarit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1195 gr de jeleu cu fructe. O portie de jeleu cu fructe are ~240 gr.

Informatii nutritionale Jeleu cu fructe (piersici, pere)

1x1.trans Jeleu cu fructe (piersici, pere)

Inghetata de menta “Visul Slabutei”

Gustari, Retete "Slabuta"

Cat am stat la parintii mei, o vecina ne-a tot adus menta proaspata de la ea din gradina. 1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Cu atata menta in casa, m-am pus pe creatie si cum inghetata nu mancasem demult, am facut acest deliciu. Cand a dat in clocot apa, in care am pus menta, puteai sa innebunesti de la aroma care s-a raspandit in toata casa… 1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Menta proaspata, taiata marunt, se pune in 500 ml de apa si se fierbe impreuna cu 150 gr de fructoza.
  2. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se mai tine pe foc 3-4 minute.
  3. Dupa, se lasa la racit.
  4. Dupa ce s-a mai racit, se limpezeste siropul de menta printr-o sita si se punel la frigider.
  5. Separat frisca se bate cu mixerul pana devine mai cremoasa.
  6. Laptele se bate cu galbenusul, dupa, se amesteca cu frisca si se pune pe foc, amestecand incet pana se ingroasa compozitia.
  7. Siropul de menta se amesteca cu sucul de la 1 portocala si sucul de la 1 lamaie.
  8. Apoi, se amesteca si cu frisca + lapte, fistic, se toarna intr-o forma si se da la congelator.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1170 gr de inghetata. O portie de inghetata are ~150 gr.

Informatii nutritionale Inghetata de menta “Visul Slabutei”

1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Tort dietetic “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Gustari, Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Praful de budinca de vanilie se amesteca cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  2. Separat, praful de budinca de capsuni se amesteca tot cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  3. Laptele ramas (din 1000 ml) se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc. Se imparte in 2 cantitati egale.
  4. O parte din laptele fiert se amesteca cu budinca de vanilie
  5. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  6. Intr-o forma de budinca, spalata in apa rece, se toarna compozitia obtinuta. Se pune deoparte.
  7. Laptele ramas se amesteca cu budinca de capsuni. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  8. Se toarna peste budinca de vanilie.
  9. Deasupra se pun coacazele negre si se lasa la intarit.
  10. Dupa 3-4 ore, se rastoarna budinca si poate fi servita.

Puteti face si cu alte fructe sau in alte moduri budinca, fiti creativi. 1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1360 gr de budinca. O portie are 170 gr.

Informatii nutritionale Budinca Duo

1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente:

  • fulgi de ovaz – 250 gr
  • zahar brut 100% natural – 70 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr (1 lingura)
  • cacao, continut scazut de grasimi – 15 gr (1.5 lingurita)
  • oua proaspete – 3 bucati
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz, inmuiati in prealabil in 50 ml apa, se amesteca pana la omogenizare cu zaharul brut, esenta de vanilie, cacao si ouale batute spuma.
  2. Se fac turtite care se pun pe o foaie de copt, pe un platou.
  3. Se dau la cuptor preincalzit, pentru 20 minute.

Pofta buna!

Au iesit 15 fursecuri dietetice, a cate 30 gr fiecare.
1x1.trans Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz Slabuta