Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul brut. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba, siropul va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si “cauciucoasa” faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
Cand siropul este gata, se stinge focul si se adauga laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
Se sdauga untul (topit un pic) si esenta de rom si vanilie, si se amesteca bine.
Se punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu dosul unei linguri, inmuiata frecvent in apa rece.
Dupa ce s-a racit, se da la frigider pana se intareste.
Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 640 gr ciocolata. O portie de ciocolata dietetica are ~32 gr.
Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma.
Separat se amesteca praful de copt cu faina.
Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
Se mixeaza iar, foarte bine.
La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit la 220 C, la foc mediu.
Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.
Mod de preparare lapte de pasare:
Albusurile (8 bucati) se amesteca cu restul de fructoza (100 gr) si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
Gelatina se dizolva conform retetei (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute).
Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul, si se da la frigider.
Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
Se tine la frigider tortul.
Este un tort delicios, putin caloric si are multe proteine. Se orneaza tortul cu frunze de menta.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1410 gr tort. O portie, 1 felie, are ~140 gr.
Conceptul Slabute s-a nascut odata cu mine, odata cu primele lacrimi cand ma priveam in oglinda si imi vedeam soldurile late si burtica pufoasa, s-a nascut odata cu prima mea dieta de slabit, odata cu primele mele greseli, odata cu primele mele necunoasteri, odata cu primul “imbold nebunesc” de a impartasi si celorlalte femei ca si mine o realitate in care traim...citeste
Semneaza!
Cine este Slabuta?
In comunitate sunt cunoscuta sub numele de Slabuta si in 2008, alaturi de D-nul Dorin Sîrbu (cunoscut pe Slabute ca Vadmin), am creat prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos, comunitatea care sta la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania...citeste