Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tort dietetic “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Gustari, Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Praful de budinca de vanilie se amesteca cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  2. Separat, praful de budinca de capsuni se amesteca tot cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  3. Laptele ramas (din 1000 ml) se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc. Se imparte in 2 cantitati egale.
  4. O parte din laptele fiert se amesteca cu budinca de vanilie
  5. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  6. Intr-o forma de budinca, spalata in apa rece, se toarna compozitia obtinuta. Se pune deoparte.
  7. Laptele ramas se amesteca cu budinca de capsuni. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  8. Se toarna peste budinca de vanilie.
  9. Deasupra se pun coacazele negre si se lasa la intarit.
  10. Dupa 3-4 ore, se rastoarna budinca si poate fi servita.

Puteti face si cu alte fructe sau in alte moduri budinca, fiti creativi. 1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1360 gr de budinca. O portie are 170 gr.

Informatii nutritionale Budinca Duo

1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Briose dietetice cu ovaz si mere “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

  • mar golden – 350 gr
  • lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime – 100 ml
  • fulgi de ovaz – 100 gr
  • tarate de grau – 100 gr
  • oua proaspete – 3 bucati
  • praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr
  • scortisoara – 4 gr
  • zahar brut 100% natural – 60 gr

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz se macina.
  2. Se amesteca cu tarate, zahar brut, ouale batute spuma, esenta de vanilie, praf de copt, lapte, scortisoara si merele date pe razatoare.
  3. Se iau formele de briose si se pune in fiecare forma cate o lingura din compozitia obtinuta.
  4. Se dau la cuptor preincalzit pentru 45-60 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Au iesit 16 briose a cate 45 gr fiecare. O portie inseamna 2 briose.

Informatii nutritionale Briose dietetice cu ovaz si mere

1x1.trans Briose dietetice cu ovaz si mere Slabuta

Tarta dietetica cu portocale

Mic dejun

Tarta pufoasa cu portocale

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Portocalele se curata de coaja si se impart in felii.
  2. Separat, intr-un vas, albusurile se bat spuma, apoi se adauga praful de copt, fructoza, esenta de vanilie, iaurtul si faina.
  3. Se mixeaza bine, sa nu ramana cocolase.
  4. O forma se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza frumos feliutele de portocale.
  5. Se toarna compozitia (“aluatul”) peste portocale.
  6. Se da la cuptor preincalzit, la foc mediu, iar la sfarsit mic, cam 2 ore.

Informatii nutritionale per 100 gr: Tarta dietetica cu portocale

Informatii nutritionale per portie (185 gr):

  • 234.8 kcal
  • 1.1 gr grasimi
  • 51.1 gr carbohidrati
  • 5.7 gr fibre
  • 10.4 gr zaharuri
  • 7.2 gr proteine

1x1.trans Tarta dietetica cu portocale

1x1.trans Tarta dietetica cu portocale

Pancakes dietetice, cu fructoza

Calorii, Gustari, Mic dejun

Pancakes (clatite americane dietetice, cu fructoza)

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas se pun ouale, faina, praful de copt, fructoza, laptele, esenta de vanilie si se bat cu mixerul, pana compozitia devina omogena.
  2. Am folosit tigaie de teflon ca sa nu fie nevoie de ulei.
  3. Se pune tigaia pe foc si atunci cand este incinsa se toarna in mijlocul ei compozitia de clatite.
  4. Atunci cand apar gauri in alaut, poate fi intoarsa pe partea cealalta.

Din aceste ingrediente mi-au iesit 11 clatite, a cate 190 gr fiecare.

Informatii nutritionale per 100 gr de clatite americane: Pancakes cu fructoza

1x1.trans Pancakes dietetice, cu fructoza

1x1.trans Pancakes dietetice, cu fructoza