Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Sos dietetic de ciuperci

Cina, Pranz

Sos dietetic de ciuperci (pentru mamaliguta, orez, paste)

Ingrediente:

  • Ciuperci champignon crude, 160g
  • Pasta tomate, 20g ( 1 lingura)
  • Apa plata, 100ml
  • Sare de masa, 0.5g (varf de cutit)
  • Ulei, 15ml (1 lingura), facultativ
  • Marar, piper, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie se pun 1 lingura de ulei (facultativ), se taie ciupercutele felii, se adauga o lingura de pasta de tomate sau bulion de rosii, apa, sare, marar si piper dupa gust.
  2. Toate acestea se gatesc la foc mare, timp de 15 minute.
  3. Se poate folosi ca sos pentru mamaliguta, paste sau orez.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente va ies 230 gr de sos dietetic de ciuperci

Informatii nutritionale pentru 100 gr de sos:

  • 80.43 kcal
  • 1.6 gr proteine
  • 6.52 gr grasimi
  • 4.17 gr carbohidrati
  • 1.52 gr fibre
  • 84.26 mg sodiu
  • 1.3 gr zahar

1x1.trans Sos dietetic de ciuperci

Mamaliga dietetica

Cina, Pranz

Mamaliguta dietetica, gatita

Ingrediente:

  • Apa plata – 1200 ml
  • Malai – 380 g
  • Sare de masa – 6 g (1 lingurita)

Mod de preparare:

  1. Se ia un ceaun, in care se pun 1200 ml de apa si se pune la fiert.
  2. In apa se adauga 1 lingurita de sare si se amesteca, ca sa se dizolve.
  3. Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul. Focul se da la minim.
  4. Se amesteca cu o lingura de lemn bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  5. Se pune un capac deasupra, dar se lasa o crapatura, cat sa iasa aburii.
  6. Dupa 10 minute, se inchide focul si mamaliga se rastoarna pe un platou.
  7. Serviti, mamaliguta este gata. 1x1.trans Mamaliga dietetica

Pofta buna!

Din aceste ingrediente mi-au iesit 1230 g de mamaliga. 1x1.trans Mamaliga dietetica

Informatii nutritionale per 100 gr de mamaliga:

  • 101.38 kcal
  • 2.78 gr proteine
  • 0.15 gr grasimi
  • 22.24 gr carbohidrati
  • 189.06 mg sodiu

1x1.trans Mamaliga dietetica

Placinta dietetica (foietaj) cu cartofi

Cina, Mic dejun, Pranz

Ieri am avut o pofta mare de placinte…

Mi-am adus aminte ca aveam niste foi de placinta in congelator si am incercat pe cat posibil sa inventez o reteta mai dietetica.

Eu zic ca mi-a reusit. 1x1.trans Placinta dietetica (foietaj) cu cartofi

Placinta (foietaj) cu piure de cartofi

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Foile de placinta se pun la decongelat, 15-20 minute.
  2. Intre timp se face piure de cartofi, simplu, doar cu sare.
  3. Se lasa piureul la racit, si dupa trecem la prepararea placintei propriu-zise.
  4. Fiecare foaie de placinta se unge cu putin ulei, iar la fiecare 3 foi se pune umplutura.
  5. Cand este gata placinta, se pune intr-un cuptor, incalzit in prealabil la 180 C.
  6. Se coace pana se face rumena.
  7. Se scoate placinta din cuptor si se stropeste cu putina apa, si o lasam acoperita cu un prosop pentru inca 15-20 minute.
  8. Se serveste calda.

Pofta buna!

Informatii nutritionale pentru 100 gr de placinta cu cartofi:

  • 144.5 kcal
  • 3.18 gr proteine
  • 2.62 gr grasimi
  • 27.28 gr carbohidrati
  • 1.63 gr fibre

1x1.trans Placinta dietetica (foietaj) cu cartofi

Placinta dietetica (foietaj) cu branza

Cina, Mic dejun, Pranz

Este o reteta dietetica de placinta, foarte buna si gustoasa. 1x1.trans Placinta dietetica (foietaj) cu branza

Placinta (foietaj) cu branza de vaci slaba

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Foile de placinta se pun la decongelat, 15-20 minute.
  2. Intre timp se amesteca branza de vaci cu ouale si mararul.
  3. Se ia o forma (tava) si se unge cu ulei, ca sa nu se lipeasca placinta.
  4. Fiecare foaie de placinta se unge cu putin ulei, iar la fiecare 3 foi se pune umplutura.
  5. Cand este gata placinta, se pune intr-un cuptor, incalzit in prealabil la 180 C.
  6. Se coace pana se face rumena.
  7. Se scoate placinta din cuptor si se stropeste cu putina apa, si o lasam acoperita cu un prosop pentru inca 15-20 minute.
  8. Se serveste calda.

Pofta buna!

Informatii nutritionale pentru 100 gr de placinta cu branza:

  • 181.68 kcal
  • 15.11 gr proteine
  • 5.85 gr grasimi
  • 16.9 gr carbohidrati
  • 19.27 mg sodiu

1x1.trans Placinta dietetica (foietaj) cu branza