Sos dietetic de ciuperci (pentru mamaliguta, orez, paste)
Ingrediente:
- Ciuperci champignon crude, 160g
- Pasta tomate, 20g ( 1 lingura)
- Apa plata, 100ml
- Sare de masa, 0.5g (varf de cutit)
- Ulei, 15ml (1 lingura), facultativ
- Marar, piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie se pun 1 lingura de ulei (facultativ), se taie ciupercutele felii, se adauga o lingura de pasta de tomate sau bulion de rosii, apa, sare, marar si piper dupa gust.
- Toate acestea se gatesc la foc mare, timp de 15 minute.
- Se poate folosi ca sos pentru mamaliguta, paste sau orez.
Pofta buna!
Din aceste ingrediente va ies 230 gr de sos dietetic de ciuperci
Informatii nutritionale pentru 100 gr de sos:
- 80.43 kcal
- 1.6 gr proteine
- 6.52 gr grasimi
- 4.17 gr carbohidrati
- 1.52 gr fibre
- 84.26 mg sodiu
- 1.3 gr zahar