Incepand cu acest articol deschid seria retetelor dietetice de craciun incercate in anul (craciun 2010) care tocmai ne-a parasit.
Ingrediente pentru 8 portii:
- carne de porc, proaspata, picior (jambon), pulpa (jumatate superioara), carne slaba (degresata), cruda – 1015 gr
- ciuperci champignon crude – 145 gr
- ardei copt – 240 gr
- usturoi – 28 gr
- ardei rosu (praf) dulce – 0.5 gr
Mod de preparare:
- Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Se da prin masina de tocat.
- Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si paprika.
- O forma se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza amestecul de carne cu ciupercile intregi, presand bine.
- Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, aprox. 1 ora.
- Dupa ce este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.
- Rulada se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider peste noapte.
- A doua-treia zi, rulada este din ce in ce mai buna.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1050 gr de rulada, o portie are ~130 gr.