Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Varza cu costita de porc afumata

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Varza se curata, spala si se taie “fideluta”.
  2. Ceapa se toaca marunt.
  3. Costita se taie cubulete.
  4. Se ia un castron, se toarna 2 linguri de ulei si se adauga ceapa, se prajeste pana ceapa devine rumena.
  5. Se adauga costita, se mai caleste putin, apoi se adauga varza.
  6. Se amesteca bine si se lasa la foc mic, pentru a se innabusi.
  7. Dupa vreo 15 minute se adauga rosiile cubulete si apa, se amesteca si se lasa acoperit la foc mic, pana cand este gata, amestecand din cand in cand.
  8. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 980 gr de mancarica de varza. O portie are  245 gr.

Informatii nutritionale Varza cu costita de porc afumata

1x1.trans Varza cu costita de porc afumata

Piure de conopida “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se pune in blender, se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.
  2. Se amesteca cu maioneza, sa sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Piure de conopida “Slabuta”

1x1.trans Piure de conopida Slabuta

Ciulama de ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapa maricica (80 gr)
  • 400 gr ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana slaba 15%
  • 1 lingura de faina spelta (17 gr)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • verdeata (marar)
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
  4. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
  5. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  6. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
  7. Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
  8. Se presara verdeata pe deasupra.

Pofta buna! Se serveste cu mamaliga.

Din ingredientele de mai sus rezulta 688 gr ciulama. O portie ciulama de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Ciulama de ciuperci

1x1.trans Ciulama de ciuperci

Rulada de curcan cu cascaval

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se taie in felii, se sareaza si pipereaza.
  2. Se aseaza bucatelele de cascaval si se ruleaza. Se leaga cu o ata.
  3. Deasupra se pun felii de cascaval.
  4. Rulourile se aseaza pe o tava si se dau la cuptor, pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 560 gr rulada. O portie de rulada de curcan are ~140 gr.

Informatii nutritionale Rulada de curcan cu cascaval

1x1.trans Rulada de curcan cu cascaval

Supa crema de ciuperci “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
  3. Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
  4. Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
  5. Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
  6. Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
  7. Se sareaza dupa gust.
  8. Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
  9. Supa se serveste cu crutoane.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de ciuperci “Slabuta”

1x1.trans Supa crema de ciuperci Slabuta