Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Paste cu sos de rosii si urda

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Rosiile se spala si se dau razatoare.
  2. Ceapa se taie rondele si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand ceapa devine rumena, se adauga rosiile.
  4. Se amesteca, se sareaza, se adauga oregano si se lasa la foc mic 15 minute.
  5. Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Pastele se curg de apa si se amesteca cu sosul de rosii.
  7. Se servesc cu urda maruntita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1112 gr paste cu sos de rosii. O portie are ~280 gr.

Informatii nutritionale Paste cu sos de rosii si urda

1x1.trans Paste cu sos de rosii si urda

Fructe de mare cu guacamole

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Fructele de mare se invelesc in staniol alimentar si se pun intr-o sita deasupra unui vas cu aba care fierbe.
  2. Peste ele se pune suc de lamaie verde si cateva mirodenii.
  3. Se servesc cu guacamole.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 450 gr. O portie de fructe de mare cu guacamole are ~225 gr.

Informatii nutritionale Fructe de mare cu guacamole

1x1.trans Fructe de mare cu guacamole

Souffle in straturi “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se rupe in buchetele. Se pune un castron cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, se amesteca pana la dizolvare si se adauga conopida, care se fierbe 10 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se lasa la racit.
  2. Ciupercile se taie marunt.
  3. Carnea de curcan se fierbe pana cand se face moale.
  4. Ceapa si prazul se taie inele.
  5. Dovleceii se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, la foc mic. Se amesteca cu lingura, se tin pe foc cam 15 minute. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  6. Se ia o forma, care se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat – ciuperci taiate marunt. Se sareaza / pipereaza dupa gust.
  8. Se aseaza al doilea strat – carne de curcan taiata in bucati subtiri. Se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  9. Se aseaza al treilea strat – piure de dovlecei, se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  10. Se aseaza al patrulea strat – ceapa si prazul taiate inele.
  11. Se aseaza ultimul strat – conopida fiarta, taiata marunt si se sareaza.
  12. Deasupra se toarna albusurile batute spuma.
  13. La sfarsit, se presara cascavalul razuit.
  14. Se da la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1900 gr de souffle. O portie de souffle are ~190 gr.

Informatii nutritionale Souffle in straturi “Slabuta”

1x1.trans Souffle in straturi Slabuta

Sarmale fara orez “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 9 portii:

Mod de preparare:

  1. Frunzele de varza se pun intr-o cratita, iar deasupra se toarna apa fiarta. Se acopera vasul si se lasa asa pana se inmoaie frunzele de varza.
  2. Carnea de curcan se da prin masina de tocat, la fel si dovleceii cu ceapa.
  3. Se amesteca cu sare, piper si cimbru.
  4. Frunzele de varza dupa ce s-au inmuiat se umplu cu pasta de carne, se ruleaza ca sarmalele si se pun intr-un vas yena.
  5. Separat se dau pe razatoare rosiile, se arunca cojile.
  6. Se amesteca cu putina sare si oregano.
  7. Se toarna deasupra sarmalelor si se da la cuptor.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2230 gr. O portie de sarmale fara orez (5 sarmale) are ~250 gr.

Informatii nutritionale Sarmale fara orez “Slabuta”

1x1.trans Sarmale fara orez Slabuta

Prepelite marinate, la gratar

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-0 cratita, se amesteca otetul, vinul, apa, uleiul de masline, ceapa taiata rondele, frunzele de dafin, morcovii taiati felii si piperul negru.
  2. Se adauga prepelitele spalate in prealabil.
  3. Se acopera si se da la frigider pentru cel putin 8 ore.
  4. Se fac la gratar prepelitele.
  5. Se stropesc cu marinada.
  6. Morcovii se fac si ei pe gratar.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 385 gr de prepelita. O portie, 2 prepelite, are 192.5 gr.

Informatii nutritionale Prepelite marinate, la gratar

1x1.trans Prepelite marinate, la gratar