Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Ciuperci innabusite

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupecile se spala bine. Se lasa la scurs.
  2. Intr-un castron se pune uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
  3. Cand ceapa devine rumena, se adauga ciupercile intregi.
  4. Se amesteca bine, se sareaza, se pune un capac peste si se tine la foc mic, cam 20 minute.
  5. Dupa, se adauga usturoiul pisat si frunzele de patrunjel taiate marunt.
  6. Se mai tine 10 minute pe foc.

Este o garnitura dietetica (chiar si de post) ideala pentru peste, carne.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 1590 gr de ciuperci innabusite. O portie are ~200 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci innabusite

1x1.trans Ciuperci innabusite

Couscous cu menta, “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Couscous se prepara conform retetei de pe punga.
  2. Dupa ce s-a umflat, se adauga 2 linguri de ulei de masline, menta tocata marunt si zeama de lamaie.
  3. Se amesteca bine si se lasa asa cam 30 minute.
  4. Dupa, se adauga ceapa verde taiata rondele, ardeiul gras taiat felii, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun maslinele si rosiile taiate felii.
  6. Se pune la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit, poate fi consumat.
  7. Se orneaza cu frunzulite/crengute de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 855 gr de salata de couscous. O portie are ~140 gr.

Informatii nutritionale Couscous cu menta

1x1.trans Couscous cu menta, Slabuta

Frigarui de curcan “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Foarte simplu de facut, cu ingrediente sanatoase si ies frigarui tare buni. 1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

I-am facut cu carne de curcan (imi place mult de tot acest tip de carne), cateva tipuri de legume si in 40 de minute asteptare a iesit o cina dietetica si gustoasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se spala, se taie in “cubulete”, care se pun pe un prosop de bucatarie, ca sa nu fie pline cu apa. Se sareaza si pipereaza, dupa gust.
  2. Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite. Se sareaza dupa gust.
  3. Rosiile se spala si se taie in 4 jumatati. Se sareaza dupa gust.
  4. Ciuperci se spala bine. Se sareaza dupa gust.
  5. Toate aceste ingrediente se adauga in ordinea dorita pe betele de frigarui.
  6. Se pun in cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute, depinde de grosimea bucatilor de carne.

Pofta buna!

O portie are 260 gr.

Informatii nutritionale Frigarui de curcan “Slabuta”

1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta
1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

Ciuperci umplute cu mozzarella “Slabuta”

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Inca o variatiune pe tema “ciuperci umplute“. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

De data aceasta, am facut ceva mai simplu, dar la fel de gustos ca si aceste ciuperci umplute.

Erau ultimele 4 ciuperci gigant din frigider, plus un pic de mozzarella ramasa prin casoleta, si a iesit un aperitiv sau chiar si o garnitura minunata. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Ingrediente pentru 1 portie:

  • ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
  • sare, piper – dupa gust
  • mozzarella, bio (facuta de mine) – 75 gr
  • patrunjel tocat

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine. Se rup palariile de codite.
  2. Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
  3. Deasupra se presara cu sare si piper, dupa gust.
  4. Se pune cate o felie de mozzarella in fiecare palarie.
  5. Se da la cuptor, la foc mediu, cam 25 minute.
  6. Cand se scot din cuptor, deasupra se presara putin patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

O portie are  185 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci cu mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

Mama a cumparat niste oua de prepelita, proaspete. Era foarte curioasa ce gust au. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Nu prea stiam ce sa fac,… iar omleta… 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde Asa ca mi-a venit aceasta idee de salata.

Ouale de prepelita mi-au placut, lasa un gust dulceag si fin in gura, partea cea mai grea a fost la spartul cojii, e mult mai rezistenta si altfel decat la ouale de gaina. Mi-a placut ca nici un ou nu seamana cu celalalt, “petele” sunt de diferite marimi si culori. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Reteta de salata am facut-o pentru mic dejun si se potriveste cu dieta South Beach faza I.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 10 oua de prepelita fierte tare
  • salate verde – 53 gr
  • marar proaspat – 29 gr
  • patrunjel proaspat – 18 gr
  • ulei de masline – 1 lingurita
  • otet – 1/2 lingurita
  • sare, piper – dupa gust
  • masline negre – 15 bucati
  • seminte de floarea soarelui decojite – 8 gr
  • branza de vaci slaba – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Salata se taie fasii.
  2. Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, sarea, piperul, branza de vaci.
  3. Intr-un vas, separat, se amesteca otetul cu uleiul de masline si putina apa.
  4. Se toarna deasupra salatei si se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun ouale de prepelita taiate in jumatati.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Salata cu oua de prepelita

1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde