Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Piept de pui cu cascaval “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui se feliaza si se bate putin.
  2. Se sareaza si se pipereaza.
  3. Se ia o tava, se acopera cu hartie de copt, iar pieptul de pui se aseaza exact ca pentru o tarta.
  4. Peste primul strat de pui se presara oregano si se pun feliile de cascaval.
  5. Se aseaza al doilea strat de piept de pui si se repeta procedura ca la primul.
  6. Se da la cuptor pentru 35 minute.

Pofta buna!

Rezulta 845 gr de mancare de pui cu cascaval. O portie are ~ 210 gr.

Informatii nutritionale Piept de pui cu cascaval

1x1.trans Piept de pui cu cascaval Slabuta

Tarta cu urda si dovlecei

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine si se dau pe razatoare.
  2. Separat, ouale se bat spuma, iar urda se marunteste cu o furculita.
  3. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se aseaza primul strat de dovlecei razuiti, apoi urda.
  5. Se sareaza si pipereaza.
  6. Se aseaza al doilea strat de dovlecei razuiti si urda.
  7. Si tot asa, pana se termina ingredientele.
  8. La sfarsit se toarna deasupra ouale batute spuma.
  9. Se da la cuptor pentru 35-45 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 815 gr tarta. O portie de tarta cu urda are ~205 gr.

Informatii nutritionale Tarta cu urda si dovlecei

1x1.trans Tarta cu urda si dovlecei

Hering cu legume, la cuptor

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Hering se spala, se curata si se sareaza.
  2. Ciupercile se spala si se taie felii.
  3. Ceapa se taie rondele.
  4. Rosiile se dau pe razatoare.
  5. Pestele se aranjeaza intr-un vas yena.
  6. Deasupra se toarna rosiile, ceapa rondele si ciupecile taiate.
  7. Se condimenteaza cu oregano si se da la cuptor, pentru 30 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1680 gr hering cu legume. O portie are ~420 gr.

Informatii nutritionale Hering cu legume, la cuptor

1x1.trans Hering cu legume, la cuptor

Souffle in straturi “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se rupe in buchetele. Se pune un castron cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, se amesteca pana la dizolvare si se adauga conopida, care se fierbe 10 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se lasa la racit.
  2. Ciupercile se taie marunt.
  3. Carnea de curcan se fierbe pana cand se face moale.
  4. Ceapa si prazul se taie inele.
  5. Dovleceii se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, la foc mic. Se amesteca cu lingura, se tin pe foc cam 15 minute. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  6. Se ia o forma, care se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat – ciuperci taiate marunt. Se sareaza / pipereaza dupa gust.
  8. Se aseaza al doilea strat – carne de curcan taiata in bucati subtiri. Se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  9. Se aseaza al treilea strat – piure de dovlecei, se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  10. Se aseaza al patrulea strat – ceapa si prazul taiate inele.
  11. Se aseaza ultimul strat – conopida fiarta, taiata marunt si se sareaza.
  12. Deasupra se toarna albusurile batute spuma.
  13. La sfarsit, se presara cascavalul razuit.
  14. Se da la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1900 gr de souffle. O portie de souffle are ~190 gr.

Informatii nutritionale Souffle in straturi “Slabuta”

1x1.trans Souffle in straturi Slabuta

Crevete cu sos de usturoi

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Crevetele se lasa la dezghetat.
  2. Se prepara sosul din frisca, patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat.
  3. Cand crevetele s-au dezghetat, se scug de surplusul de apa si se toarna sosul de usturoi peste ele.
  4. Deasupra, se presara putin patrunjel.

Pofta buna!

O portie de crevete cu sos are 460 gr (crevetele sunt cu coaja).

Informatii nutritionale Crevete cu sos de usturoi

1x1.trans Crevete cu sos de usturoi