Supa de linte, bio
27 Iunie, 2010Va spun sincer ca este prima mea experienta, atat culinara, cat si “gustativa” cu lintea.
Cand am fost sa ne plimbam prin oras, mama a sugerat sa ne luam o punguta si sa vedem daca este buna.
“Buna” este putin spus, supa de linte a fost super delicioasa, deosebita si dietetica.
Nestiind inca bine alimentul, nu am putut inventa nimic personal, reteta de supa fiind inspirata si adaptata dupa supica slabutei Medeeams.
Ii multumesc pentru aceasta reteta.
Ingrediente pentru 8-10 portii:
- linte verde uscata, bio – 320 gr
- ceapa verde (doar “capatanile”) – 140 gr
- usturoi – 18 gr
- rosii – 225 gr
- frunze dafin (3-4 frunze)
- ulei de masline extravirgin, bio – 32.8ml (2 linguri mari)
- sare de masa dupa gust
- marar – 20 gr
Mod de preparare:
- Lintea se spala bine si se pune la fiert.
- Dupa ce da in clocot, se scurge si se arunca prima apa si se pune lintea in alta apa (fiarta in prealabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
- Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
- Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, uleiul de masline si se potriveste de sare.
- Se mai adauga si rosiile pasate.
- Cand supa este gata, deasupra se presara mararul tocat marunt.
Pofta buna!
O portie de supa de linte are 220 gr – 275 gr.