Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa de linte, bio

Va spun sincer ca este prima mea experienta, atat culinara, cat si “gustativa” cu lintea. 1x1.trans Supa de linte, bio

Cand am fost sa ne plimbam prin oras, mama a sugerat sa ne luam o punguta si sa vedem daca este buna.

“Buna” este putin spus, supa de linte a fost super delicioasa, deosebita si dietetica. 1x1.trans Supa de linte, bio

Nestiind inca bine alimentul, nu am putut inventa nimic personal, reteta de supa fiind inspirata si adaptata dupa supica slabutei Medeeams.

Ii multumesc pentru aceasta reteta. 1x1.trans Supa de linte, bio

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • linte verde uscata, bio – 320 gr
  • ceapa verde (doar “capatanile”) – 140 gr
  • usturoi – 18 gr
  • rosii – 225 gr
  • frunze dafin (3-4 frunze)
  • ulei de masline extravirgin, bio – 32.8ml (2 linguri mari)
  • sare de masa dupa gust
  • marar – 20 gr

Mod de preparare:

  1. Lintea se spala bine si se pune la fiert.
  2. Dupa ce da in clocot, se scurge si se arunca prima apa si se pune lintea in alta apa (fiarta in prealabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
  3. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
  4. Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, uleiul de masline si se potriveste de sare.
  5. Se mai adauga si rosiile pasate.
  6. Cand supa este gata, deasupra se presara mararul tocat marunt.

Pofta buna!

O portie de supa de linte are 220 gr –  275 gr.

Informatii nutritionale Supa de linte, bio

1x1.trans Supa de linte, bio

Mancarica de pastai galbene, bio

In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ingrediente pentru 6 portii:

  • pastai galbene proaspete – 950 gr
  • rosii – 500 gr
  • ceapa – 200 gr
  • ceapa verde – 46 gr
  • marar – 13 gr
  • patrunjel – 13 gr
  • ulei de masline extravirgin – 2 linguri
  • sare, piper – dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

  1. Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
  2. Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
  4. Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
  5. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
  6. Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
  7. Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.

Pofta buna!

O portie are 300 – 330 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene

1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio