Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pizza fara aluat “Slabuta”

In ziua a 4-a de South Beach m-a lovit o mare pofta de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Cum aluat, in general fainoase, nu este permis, a trebuit sa imi potolesc pofta cu ceva care sa fie conform cu dieta, dar si sa imi placa.

Asa ca, aluatul de pizza “Slabuta” are ingredientul-baza – ciupercile. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Pizza a fost foarte buna, iar slabuta Eirene a incantat toata familia cu ea. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta (link 1 si 2)

Ma bucur foarte mult ca le-a placut.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • oua (bio) proaspete de tara – 100 gr (2 bucati)
  • mozzarella (bio) (facuta de mine) – 95 gr
  • ciuperci champignon crude – 500 gr
  • rosii – 150 gr
  • ceapa verde – 15 gr
  • marar  – 20 gr
  • sare de masa dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • masline negre feliate – 50 gr

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine, iar apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde si mararul.
  2. La compozitia obtinuta se adauga 2 oua, sare si piper, dupa gust.
  3. Totul se amesteca foarte bine.
  4. Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, se rastoarna toata compozitia obtinuta si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 minute.
  5. Se feliaza rosiile si se taie rondele “batonul” de mozzarella.
  6. Se scoate “blatul” din cuptor si se pun pe el rosiile, maslinele si mozzarella.
  7. Iar se da la cuptor pentru inca 15-20 minute.

Pofta buna!

O portie (1/4 pizza) are 180 gr.

Sugestie: se mai poate pune sunca, ardei gras, sau ton, sau orice alt topping de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Informatii nutritionale Pizza fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta
1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Chiftelute de peste (macrou) “Slabuta”

Ce faci cand ai pofta de chiftelute si peste?! Bineinteles, iti faci chiftelute de peste. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mi-am pus imaginatia in functiune si asta a iesit…

Chiftelute de peste fragede, suculente si dietetice. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Puteti folosi orice tip de peste mai putin “uscat”, eu aveam macrou.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • macrou file – 675 gr
  • sare, piper negru dupa gust
  • usturoi – 17 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 31 gr
  • ceapa verde – 41 gr
  • ceapa – 137 gr
  • marar – 13 gr
  • frunze de patrunjel – 13 gr
  • ou de gaina – 60 gr (1 ou)

Mod de preparare:

  1. Macrou se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se da prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, ceapa, ceapa verde si verdeata.
  2. Compozitia de mai sus se amesteca cu oul de gaina, sare, piper.
  3. Se formeaza chiftelute, care se pun pe o tava cu hartie de copt.
  4. Deasupra se presara cascavalul razuit.
  5. Se tin la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute.

Pofta buna!
O portie inseamna 4 chiftelute (160 gr).

Informatii nutritionale Chiftelute de peste “Slabuta”

1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta
1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mancarica de pastai galbene, bio

In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ingrediente pentru 6 portii:

  • pastai galbene proaspete – 950 gr
  • rosii – 500 gr
  • ceapa – 200 gr
  • ceapa verde – 46 gr
  • marar – 13 gr
  • patrunjel – 13 gr
  • ulei de masline extravirgin – 2 linguri
  • sare, piper – dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

  1. Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
  2. Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
  4. Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
  5. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
  6. Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
  7. Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.

Pofta buna!

O portie are 300 – 330 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene

1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ciuperci umplute “Slabuta”

Ador ciupercile, in orice combinatii, la cuptor, in salate, la gratar. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Nu puteam sa nu fac ceva si cu ciupercute pentru dieta South Beach.

Mama a fost in extaz de la aceste ciuperci umplute, am repetat nu o data reteta. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ciuperci champignon crude – 840 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 109 gr
  • ceapa verde – 24 gr
  • usturoi – 12 gr
  • frunze de patrunjel – 15 gr
  • marar – 15 gr
  • sare de masa – 3 gr
  • piper negru – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Se spala bine ciupercile.
  2. Se rup coditele.
  3. Se pun coditele in robot si se toaca, ca sa se faca o pasta.
  4. Se amesteca cu sare, piper, marar, patrunjel, usturoiul pisat si ceapa verde tocata.
  5. Se aranjeaza ciupercile pe o tava, se umplu cu pasta de mai sus, iar deasupra se pune cascavalul razuit.
  6. Se dau la cuptor cam 20 minute.

Se fac foarte repede, cred ca asta este inca un aspect care imi place foarte mult la ciuperci, nu mori de foame pana se fac. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Pofta buna!

Informatii nutritionale Ciuperci umplute (calorii, proteine, grasimi, carbohidrati)

1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz “Slabuta”

Ingrediente:

  • fulgi de ovaz – 250 gr
  • zahar brut 100% natural – 70 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr (1 lingura)
  • cacao, continut scazut de grasimi – 15 gr (1.5 lingurita)
  • oua proaspete – 3 bucati
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz, inmuiati in prealabil in 50 ml apa, se amesteca pana la omogenizare cu zaharul brut, esenta de vanilie, cacao si ouale batute spuma.
  2. Se fac turtite care se pun pe o foaie de copt, pe un platou.
  3. Se dau la cuptor preincalzit, pentru 20 minute.

Pofta buna!

Au iesit 15 fursecuri dietetice, a cate 30 gr fiecare.
1x1.trans Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz Slabuta