Pizza fara aluat “Slabuta”
27 Iunie, 2010In ziua a 4-a de South Beach m-a lovit o mare pofta de pizza.
Cum aluat, in general fainoase, nu este permis, a trebuit sa imi potolesc pofta cu ceva care sa fie conform cu dieta, dar si sa imi placa.
Asa ca, aluatul de pizza “Slabuta” are ingredientul-baza – ciupercile.
Pizza a fost foarte buna, iar slabuta Eirene a incantat toata familia cu ea. (link 1 si 2)
Ma bucur foarte mult ca le-a placut.
Ingrediente pentru 4 portii:
- oua (bio) proaspete de tara – 100 gr (2 bucati)
- mozzarella (bio) (facuta de mine) – 95 gr
- ciuperci champignon crude – 500 gr
- rosii – 150 gr
- ceapa verde – 15 gr
- marar – 20 gr
- sare de masa dupa gust
- piper negru dupa gust
- masline negre feliate – 50 gr
Mod de preparare:
- Ciupercile se spala bine, iar apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde si mararul.
- La compozitia obtinuta se adauga 2 oua, sare si piper, dupa gust.
- Totul se amesteca foarte bine.
- Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, se rastoarna toata compozitia obtinuta si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 minute.
- Se feliaza rosiile si se taie rondele “batonul” de mozzarella.
- Se scoate “blatul” din cuptor si se pun pe el rosiile, maslinele si mozzarella.
- Iar se da la cuptor pentru inca 15-20 minute.
Pofta buna!
O portie (1/4 pizza) are 180 gr.
Sugestie: se mai poate pune sunca, ardei gras, sau ton, sau orice alt topping de pizza.