Sos Bolognese (ragu alla bolognese in limba italiana sau sauce bolognaise in limba franceza) este un sos pe baza de carne pentru paste, originar din Bologna, Italia.
Sos Bolognese poate fi folosit la pizza, paste, lasagne sau cannelloni.
Faina de spelta (80 gr) cu taratele se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
Separat intr-un vas se toarna apa calda. Se adauga siropul de agave, drojdia uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum.
Dupa acest timp se amesteca aluatul cu restul de faina si se intinde cu ajutorul unei linguri pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se unge cu ketchup.
Deasupra se pune ceapa taiata rondele, ciupercile, sunca, maslinele si mozzarella.
Se da la cuptor pentru 25 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 990 gr pizza. O portie pizza are ~165 gr.
Conceptul Slabute s-a nascut odata cu mine, odata cu primele lacrimi cand ma priveam in oglinda si imi vedeam soldurile late si burtica pufoasa, s-a nascut odata cu prima mea dieta de slabit, odata cu primele mele greseli, odata cu primele mele necunoasteri, odata cu primul “imbold nebunesc” de a impartasi si celorlalte femei ca si mine o realitate in care traim...citeste
Semneaza!
Cine este Slabuta?
In comunitate sunt cunoscuta sub numele de Slabuta si in 2008, alaturi de D-nul Dorin Sîrbu (cunoscut pe Slabute ca Vadmin), am creat prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos, comunitatea care sta la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania...citeste