Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Farfalle cu sos de rosii

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Farfalle se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
  3. Cand devine rumena, se adauga pulpa de rosii pasata, sa sareaza si condimenteaza cu oregano.
  4. Se amesteca si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Farfalle se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  6. Deasupra se toarna sosul de rosii si mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 818 gr de farfalle. O portie de farfalle are ~205 gr.

Informatii nutritionale Farfalle cu sos de rosii

1x1.trans Farfalle cu sos de rosii

Painite 11% fibre, din spelta, tarate de grau, tarate de ovaz, mac

Ingrediente pentru 30 felii:

Mod de preparare:

  1. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine o masa uniforma.
  2. Se tapeteaza o forma mai maricica cu hartie de copt, se intinde masa obtinuta.
  3. Se inteapa cu o furculita.
  4. Se taie in “felii” blatul, se da la cuptor, la foc mare 15 minute, dupa, la foc mic, pana este gata (~30-35 minute).

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc ~30 felii de painite. O felie de painita are ~30 gr.

Informatii nutritionale Painite cu 11% fibre

Hering cu legume, la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Hering se spala, se curata si se sareaza.
  2. Ciupercile se spala si se taie felii.
  3. Ceapa se taie rondele.
  4. Rosiile se dau pe razatoare.
  5. Pestele se aranjeaza intr-un vas yena.
  6. Deasupra se toarna rosiile, ceapa rondele si ciupecile taiate.
  7. Se condimenteaza cu oregano si se da la cuptor, pentru 30 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1680 gr hering cu legume. O portie are ~420 gr.

Informatii nutritionale Hering cu legume, la cuptor

1x1.trans Hering cu legume, la cuptor

Tarta ciuperci

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se taie felii.
  2. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza primul strat de ciuperci, se sareaza.
  4. Deasupra se presara cascaval razuit.
  5. Se aseaza al doilea strat de ciuperci si cascaval razuit.
  6. Deasupra se pune oregano uscat.
  7. Se da la cuptor pentru 25 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 793 gr tarta. O portie tarta de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Tarta ciuperci

1x1.trans Tarta ciuperci

Cannelloni cu urda “Slabuta”

Cannellonni (din grau dur) cu urda

Ingrediente pentru 11 portii:

  • cannelloni din faina din grau dur – 250 gr
  • urda – 250 gr
  • oua proaspete – 95 gr (2 bucati)
  • sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
  • lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100 ml
  • apa plata – 100 ml
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60 gr
  • marar – 60 gr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
  2. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
  3. Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  4. Intr-un castron, urda se amesteca cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.
  5. Laptele se amesteca cu apa.
  6. Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml de amestec lapte si apa.
  7. Cannelloni se umplu cu pasta de urda si se aseaza unul langa celalalt in vas.
  8. Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
  9. Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
  10. Se toarna 100 ml lapte cu apa si se presara cascavalul razuit ramas.
  11. Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
  12. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1535 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu urda “Slabuta”

1x1.trans Cannelloni cu urda Slabuta