Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Ardei umpluti cu urda

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine urda, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 108 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu urda

Calmari in sos de vin

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Ceapa se taie inele si se pune la calit in 2 linguri ulei de masline.
  2. Cand devine rumena, se adauga inelele de calmar si usturoiul pisat.
  3. Se amesteca continuu ca sa nu se arda, timp 10 minute.
  4. Se stinge cu vin alb si se mai lasa 10 minute, pe foc mic.
  5. Se sareaza dupa gust.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 360 gr calmari. O portie de calmari are ~180 gr.

Informatii nutritionale Calmari in sos de vin

1x1.trans Calmari in sos de vin

Rulada de curcan cu cascaval

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se taie in felii, se sareaza si pipereaza.
  2. Se aseaza bucatelele de cascaval si se ruleaza. Se leaga cu o ata.
  3. Deasupra se pun felii de cascaval.
  4. Rulourile se aseaza pe o tava si se dau la cuptor, pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 560 gr rulada. O portie de rulada de curcan are ~140 gr.

Informatii nutritionale Rulada de curcan cu cascaval

1x1.trans Rulada de curcan cu cascaval

Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

  • dovlecei – 945 gr
  • branza proaspata de vaca 2% grasime – 500 gr
  • oua proaspete – 3 bucati
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 70 gr
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala si se dau pe razatoare.
  2. O forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza un strat de dovlecei, se preseaza bine, se sareaza si pipereaza.
  4. Deasupra se aseaza branza de vaci.
  5. Iarasi urmeaza un strat de dovlecei si tot asa pana la ultimul strat.
  6. Deasupra se toarna ouale batute spuma.
  7. Se presara cascaval razuit.
  8. Se da la cuptor pentru 45 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr placinta. O portie de placinta cu branza si dovlecei are ~255 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Supa crema de ciuperci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
  3. Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
  4. Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
  5. Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
  6. Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
  7. Se sareaza dupa gust.
  8. Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
  9. Supa se serveste cu crutoane.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de ciuperci “Slabuta”

1x1.trans Supa crema de ciuperci Slabuta