Humus “South Beach”
29 Iunie, 2010Reteta de humus se potriveste pentru dieta South Beach, ca sursa de inspiratie mi-a servit acest articol.
Am facut pentru prima data acest fel de mancare si sa va spun sincer, eu nu imi aduc aminte sa fi mancat vreodata humus.
Nu stiu de ce, m-am tot ferit de tot ce inseamna boabe uscate (fasole, mazare, naut, etc).
Am fost suprinsa sa descopar un gust nou, aromat si ceva mai neobisnuit pentru papilele mele gustative.
Reteta de humus poate fi mancata si in perioada postului.
Ingrediente pentru 4 portii:
- naut uscat – 320 gr
- ceapa verde – 64 gr
- usturoi – 14 g
- frunze de patrunjel – 20 gr
- ulei de masline extravirgin – 8.8 ml
- sare de masa – dupa gust
- boia de ardei dulce – 0.21 gr
- suc natural de lamaie – 10 ml
Mod de preparare:
- Nautul se pune peste noapte la inmuiat.
- Se fierbe cam 40 minute, se verifica daca a devenit moale si se sfarama.
- Se varsa, separat, apa in care a fiert si se pune deoparte la racit.
- Se spala ceapa verde; se curata usturoiul.
- Cand nautul s-a racit, se pune in blender impreuna ceapa verde si usturoiul.
- Trebuie sa se obtina o pasta, daca este prea uscat se mai adauga din apa pusa deoparte.
- Apoi, se adauga sarea, boiaua, uleiul de masline, zeama de lamaie.
- Se amesteca bine.
- Deasupra se presara frunzele de patrunjel tocate marunt.
Pofta buna!
O portie are 200 gr.