Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Salata din fructe de mare

Salata din fructe de mare (1 portie)

Ingrediente:

  • Cocktail fructe de mare – 400 gr
  • Ulei de masline – 5 ml  (1 lingurita)
  • Marar – 30 gr
  • Mustar Cefin – 15 gr
  • Otet de mere – 15 ml (1 lingura)

Mi-au iesit 320 gr de salata.

Mod de preparare:

  1. Se pune 1 l de apa la fiert, cand da in clocot su adauga fructele de mare si se fierb 3-4 minute.
  2. Se scurg de apa si se amesteca cu restul de ingrediente.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 176.87 kcal
  • 26.21 gr proteine
  • 5.06 gr grasimi
  • 2.46 gr carbohidrati
  • 0.31 gr fibre
  • 0.25 mg sodiu
  • 0.12 gr zahar

Este delicioasa! Pofta buna!

1x1.trans Salata din fructe de mare

Aperitive cu spanac

Aperitive cu spanac (pentru 4 portii)

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
  2. Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.
  3. Amestecati bine intr-un vas ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.
  4. Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.
  5. Introduceti la cuptor, pentru cca 20 de minute, pana cand cutitul introdus ramane curat.

O “briosa” de spanac are 34 gr.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 162.52 kal
  • 10.46 gr proteine
  • 10.67 gr grasimi
  • 43.43 mg colesterol
  • 5.26 gr carbohidrati
  • 2.29 gr fibre
  • 93.95 mg sodiu
  • 0.77 gr zahar

1x1.trans Aperitive cu spanac

Mancare scazuta de cartofi cu fasole verde

Mancarica scazuta de cartofi cu fasole verde, reteta de post

Ingrediente:

  • Fasole verde – 765 gr
  • Ulei de masline – 45 ml (3 linguri)
  • Cartofi – 1240 gr
  • Ceapa – 175 gr
  • Pasta tomate – 50 gr
  • Sare de masa – 6 gr (1 lingurita)
  • Marar, uscat – 2 gr
  • Apa plata – 500 ml

Mod de preparare:

  1. Se pune la calit, intr-o cratita, cu 3 linguri de ulei, ceapa tocata  marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena se adauga cartofii taiati felii si fasolea verde (congelata sau proaspata). Se lasa putin la foc mic.
  3. Se amesteca din cand in cand.
  4. Separat se amesteca 2 linguri de tomate cu 500 ml de apa si 1 lingurita de sare.
  5. Se adauga acest amestec in cratita.
  6. Mancarica se gateste la foc mic, timp de 1 ora, pana cand cartofii devin moi si se sfarama.
  7. La sfarsit se adauga mararul.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica:

  • 71.90 kcal
  • 1.80 gr proteine
  • 2.06 gr grasimi
  • 11.89 gr carbohidrati
  • 1.27 gr fibre
  • 101.69 mg sodiu
  • 0.42 gr zahar

1x1.trans Mancare scazuta de cartofi cu fasole verde

Mancarica de mazare, reteta de post

Mancare dietetica de mazare, reteta de post

Ingrediente:

  • Mazare verde, congelata – 1000 gr
  • Apa plata – 1000 ml
  • Ulei de masline Extra Virgin – 37.5 ml
  • Morcovi – 264 gr
  • Ciuperci champignon crude – 340 gr
  • Ceapa – 114 gr
  • Sare de masa – 21 gr
  • Boia- 2.1 gr
  • Usturoi – 15 gr
  • Marar, uscat – 1 gr

Mod de preparare:

  1. Se pune la calit, intr-o cratita, cu 2.5 linguri de ulei, ceapa tocata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena se adauga mazarea verde (congelata sau proaspata), ciupercile, usturoiul si morcovii. Se lasa putin la foc mic.
  3. Se amesteca din cand in cand.
  4. Se adauga 1000 ml de apa si 3 lingurite de sare.
  5. Mancarica se gateste la foc mic, timp de 1 ora, pana cand morcovii sunt gata.
  6. La sfarsit se adauga boiaua si mararul.

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica:

  • 60.18 kcal
  • 2.87 gr proteine
  • 1.73 gr grasimi
  • 8.96 gr carbohidrati
  • 0.8 gr fibre
  • 375.22 mg sodiu
  • 0.88 gr zahar

1x1.trans Mancarica de mazare, reteta de post

Salata de cruditati

Salata de cruditati, o reteta pentru post

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 120 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 100 gr mere
  • 20 gr salata verde
  • 5 gr zahar
  • 5 ml ulei
  • 5 ml zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se curata morcovii, merele si telina, se spala, apoi se dau pe razatoare.

Salata se spala cu jet de apa rece, se scurge de apa si se taie fasii subtiri.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.

Separat, se amesteca zaharul cu zeama de lamaie si cu uleiul si se toarna pese salata.

Se amesteca bine si se serveste imediat.

Informatii nutritionale per 100 gr de salata:

  • 59.06 kcal
  • 0.62 gr proteine
  • 1.59 gr grasimi
  • 10.81 gr carbohidrati
  • 2.31 gr fibre
  • 7 gr zahar

1x1.trans Salata de cruditati