Cat am stat la parintii mei, o vecina ne-a tot adus menta proaspata de la ea din gradina.
Cu atata menta in casa, m-am pus pe creatie si cum inghetata nu mancasem demult, am facut acest deliciu. Cand a dat in clocot apa, in care am pus menta, puteai sa innebunesti de la aroma care s-a raspandit in toata casa…
Ingrediente pentru 8 portii:
- apa plata – 500 ml
- menta – 140 gr
- fructoza – 150 gr
- lapte UHT 0,5% grasime – 250 ml
- frisca lichida 10% grasime- 300 gr
- suc natural de lamaie – 47 ml
- suc de portocale- 115 ml
- fistic prajit si sarat – 11 gr
- galbenus de ou, crud, proaspat – 20 gr
Mod de preparare:
- Menta proaspata, taiata marunt, se pune in 500 ml de apa si se fierbe impreuna cu 150 gr de fructoza.
- Cand incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se mai tine pe foc 3-4 minute.
- Dupa, se lasa la racit.
- Dupa ce s-a mai racit, se limpezeste siropul de menta printr-o sita si se punel la frigider.
- Separat frisca se bate cu mixerul pana devine mai cremoasa.
- Laptele se bate cu galbenusul, dupa, se amesteca cu frisca si se pune pe foc, amestecand incet pana se ingroasa compozitia.
- Siropul de menta se amesteca cu sucul de la 1 portocala si sucul de la 1 lamaie.
- Apoi, se amesteca si cu frisca + lapte, fistic, se toarna intr-o forma si se da la congelator.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1170 gr de inghetata. O portie de inghetata are ~150 gr.