Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Oua umplute “ciupercute” (reteta Craciun)

Ingrediente:

  • 5 oua, fierte tari
  • o conserva de ton (in apa sau ulei)
  • rosii
  • maioneza de casa
  • patrunjel, pentru ornat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se fierb ouale.
  2. Se taie pe lungime in 2 jumatati.
  3. Se scot galbenusurile.
  4. Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
  5. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
  6. Se aseaza pe un platou.
  7. Deasupra se pune maioneza de casa.
  8. Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
  9. Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.

Informatii nutritionale pentru 100 gr:

188.52 kcal * 10.7 gr proteine * 17.7 gr grasimi * 145.7 mg colesterol * 1.55 gr carbohidrati * 0.26 gr fibre * 114.85 mg sare * 0.44 gr zahar

O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.

1x1.trans Oua umplute ciupercute (reteta Craciun)

Mingiute de cocos “Slabuta” (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 16 prajiturele:

  • sirop de agave – 100 gr
  • galbenusuri fierte – 4 bucati
  • unt moale – 30 gr
  • rom – 3 linguri
  • nuca de cocos rasa – 100 gr
  • ciocolata

Mod de preparare:

  1. Toate ingredientele, in afara de ciocolata, se amesteca bine si se formeaza bilute.
  2. Se face o adancitura pe mijloc.
  3. Ciocolata se topeste pe bain-marie.
  4. Se pune o picatura de ciocolata topita in adancitura.
  5. Prajiturelele se aseaza in forme de hartie de briose si se pun la frigider in cutie inchisa.

Pofta buna!

1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Ingrediente:

Mod de preparare “blat”:

  1. In primul rand se prepara “blatul”.
  2. Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare.
  3. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se rastoarna compozitia si se da la cuptor, pe foc mediu pana este gata. (~30 minute)
  5. Dupa ce este gata, se pune blatul deoparte la racit.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece si 30 gr fructoza. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
  2. Restul de lapte se pune pe foc pana cand da in clocot.
  3. Cand laptele a fiert, se da focul foarte mic si se adauga incet compozitia de budinca, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocolase. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea de mure.
  4. Se mai tine pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu.

Mod de preparare prajitura:

  1. Blatul se scoate incet pe un platou din forma in care a copt. Hartia de copt se arunca.
  2. Forma se tapeteaza cu folie alimentara, lasand margini mai lungi.
  3. Se aseaza inapoi blatul, iar deasupra se toarna crema tocmai pregatita.
  4. Deasupra se aseaza restul de mure si se da la frig pentru 2-3 ore, ca sa se inchege bine crema.

Informatii nutritionale pentru Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

1x1.trans Tarta cu fructe (fara aluat) Slabuta

Fursecuri nuci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii (a cate 2 fursecuri):

Mod de preparare:

  1. Nucile se macina.
  2. Se amesteca cu ou, esentele si extractul de stevie.
  3. Se aseaza in forme de briose si se dau la cuptor preincalzit pentru 15 minute.

Informatii nutritionale pentru Fursecuri din nuci “Slabuta”

1x1.trans Fursecuri nuci Slabuta

Tarta de post dulce-acrisoara cu zmeura

Ingrediente pentru 8 felii de tarta (a cate 112.5 gr):

Mod de preparare:

  1. Se framanta bine un aluat din faina, ulei, miere, esenta de vanilie si apa rece (de la frigider).
  2. Se pune la rece, timp de 30 de minute, acoperit cu o folie.
  3. Se unge tava de tarta cu ulei, se intinde foaia.
  4. Se aseaza zmeura decongelata.
  5. Se da tava la cuptor, (incalzit in prealabil) timp de 10 minute la foc mare; apoi, la foc mic, se lasa inca 50-55 de minute.
  6. Se scoate din tava cand s-a mai racit.

Informatii nutritionale per 100 gr:

1x1.trans Tarta de post dulce acrisoara cu zmeura
1x1.trans Tarta de post dulce acrisoara cu zmeura