Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Guacamole

Guacamole este o reteta originara din Mexic. Ingredientul de baza este avocado.

Reteta guacamole poate fi adaptata dupa propriul gust. Se pot adauga, pe langa avocado, rosiile pasate, suc de lamaie, coriandru, usturoi si alte condimente.

Este o reteta dietetica, o reteta de post si foarte buna la gust. 1x1.trans Guacamole

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Avocado se curata de coaja si se taie in cubulete.
  2. Usturoiul se piseaza.
  3. Rosiile se dau pe razatoare.
  4. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta.
  5. Guacamole se serveste pe paine prajita sau ca “sos” in alte mancaruri.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 410 gr. O portie are ~100 gr.

Informatii nutritionale Guacamole

1x1.trans Guacamole

Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

Ingrediente pentru 10 persoane:

  • gelatina alimentara rapid dizolvabila – 30 gr
  • caise – 205 gr
  • iaurt natur – 140 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3) – 60 ml
  • cacao, continut scazut de grasimi – 5 gr
  • ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
  • praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
  • faina integrala de grau – 105 gr
  • fructoza – 113 gr
  • albus de ou – 240 gr (8 bucati)
  • piersici – 210 gr

Mod de preparare blat:

  1. Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
  2. Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma.
  3. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
  4. Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
  5. Se mixeaza iar, foarte bine.
  6. La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
  7. Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit la 220 C, la foc mediu.
  8. Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.

Mod de preparare lapte de pasare:

  1. Albusurile (8 bucati) se amesteca cu  restul de fructoza (100 gr) si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
  2. Gelatina se dizolva conform retetei (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute).
  3. Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
  4. Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
  5. Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul, si se da la frigider.
  6. Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
  7. Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
  8. Se tine la frigider tortul.

Este un tort delicios, putin caloric si are multe proteine. 1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta Se orneaza tortul cu frunze de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1410 gr tort. O portie, 1 felie, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta

Inghetata de menta “Visul Slabutei”

Cat am stat la parintii mei, o vecina ne-a tot adus menta proaspata de la ea din gradina. 1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Cu atata menta in casa, m-am pus pe creatie si cum inghetata nu mancasem demult, am facut acest deliciu. Cand a dat in clocot apa, in care am pus menta, puteai sa innebunesti de la aroma care s-a raspandit in toata casa… 1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Menta proaspata, taiata marunt, se pune in 500 ml de apa si se fierbe impreuna cu 150 gr de fructoza.
  2. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se mai tine pe foc 3-4 minute.
  3. Dupa, se lasa la racit.
  4. Dupa ce s-a mai racit, se limpezeste siropul de menta printr-o sita si se punel la frigider.
  5. Separat frisca se bate cu mixerul pana devine mai cremoasa.
  6. Laptele se bate cu galbenusul, dupa, se amesteca cu frisca si se pune pe foc, amestecand incet pana se ingroasa compozitia.
  7. Siropul de menta se amesteca cu sucul de la 1 portocala si sucul de la 1 lamaie.
  8. Apoi, se amesteca si cu frisca + lapte, fistic, se toarna intr-o forma si se da la congelator.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1170 gr de inghetata. O portie de inghetata are ~150 gr.

Informatii nutritionale Inghetata de menta “Visul Slabutei”

1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Tort dietetic “Slabuta”

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Praful de budinca de vanilie se amesteca cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  2. Separat, praful de budinca de capsuni se amesteca tot cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  3. Laptele ramas (din 1000 ml) se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc. Se imparte in 2 cantitati egale.
  4. O parte din laptele fiert se amesteca cu budinca de vanilie
  5. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  6. Intr-o forma de budinca, spalata in apa rece, se toarna compozitia obtinuta. Se pune deoparte.
  7. Laptele ramas se amesteca cu budinca de capsuni. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  8. Se toarna peste budinca de vanilie.
  9. Deasupra se pun coacazele negre si se lasa la intarit.
  10. Dupa 3-4 ore, se rastoarna budinca si poate fi servita.

Puteti face si cu alte fructe sau in alte moduri budinca, fiti creativi. 1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1360 gr de budinca. O portie are 170 gr.

Informatii nutritionale Budinca Duo

1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze