Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

M-au innebunit slabutele cu ardeii umpluti cu branza de vaci. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Am “suferit” in tacere, dar acum cu ardeii adusi de la tara am facut si eu ardei umpluti, ca sa nu raman cu pofta in cui. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine branza de vaci, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 170 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu branza

1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Ciuperci umplute cu mozzarella “Slabuta”

Inca o variatiune pe tema “ciuperci umplute“. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

De data aceasta, am facut ceva mai simplu, dar la fel de gustos ca si aceste ciuperci umplute.

Erau ultimele 4 ciuperci gigant din frigider, plus un pic de mozzarella ramasa prin casoleta, si a iesit un aperitiv sau chiar si o garnitura minunata. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Ingrediente pentru 1 portie:

  • ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
  • sare, piper – dupa gust
  • mozzarella, bio (facuta de mine) – 75 gr
  • patrunjel tocat

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine. Se rup palariile de codite.
  2. Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
  3. Deasupra se presara cu sare si piper, dupa gust.
  4. Se pune cate o felie de mozzarella in fiecare palarie.
  5. Se da la cuptor, la foc mediu, cam 25 minute.
  6. Cand se scot din cuptor, deasupra se presara putin patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

O portie are  185 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci cu mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Mama a cumparat niste oua de prepelita, proaspete. Era foarte curioasa ce gust au. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Nu prea stiam ce sa fac,… iar omleta… 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde Asa ca mi-a venit aceasta idee de salata.

Ouale de prepelita mi-au placut, lasa un gust dulceag si fin in gura, partea cea mai grea a fost la spartul cojii, e mult mai rezistenta si altfel decat la ouale de gaina. Mi-a placut ca nici un ou nu seamana cu celalalt, “petele” sunt de diferite marimi si culori. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Reteta de salata am facut-o pentru mic dejun si se potriveste cu dieta South Beach faza I.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 10 oua de prepelita fierte tare
  • salate verde – 53 gr
  • marar proaspat – 29 gr
  • patrunjel proaspat – 18 gr
  • ulei de masline – 1 lingurita
  • otet – 1/2 lingurita
  • sare, piper – dupa gust
  • masline negre – 15 bucati
  • seminte de floarea soarelui decojite – 8 gr
  • branza de vaci slaba – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Salata se taie fasii.
  2. Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, sarea, piperul, branza de vaci.
  3. Intr-un vas, separat, se amesteca otetul cu uleiul de masline si putina apa.
  4. Se toarna deasupra salatei si se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun ouale de prepelita taiate in jumatati.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Salata cu oua de prepelita

1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Blat pentru tort/tarta

Ingrediente:

  • faina de grau, integrala – 150 gr
  • zahar brut 100% natural – 125 gr
  • bicarbonat de sodiu, alimentar – 10 gr
  • oua proaspete – 3 bucati

Mod de preparare:

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Gabenusurile se amesteaca bine cu zaharul brut, se adauga 3 linguri de apa si se mai amesteca bine.
  3. Separat se amesteca faina cu bicarbonatul.
  4. Si se adauga incet in galbenusuri, amestecand bine.
  5. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in compozitia cu faina. Se amesteca foarte bine.
  6. O forma se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptor cam 30 minute, la foc mediu.

Blatul se poate folosi pentru diferite prajituri, torturi sau tarte.

Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz “Slabuta”

Ingrediente:

  • fulgi de ovaz – 250 gr
  • zahar brut 100% natural – 70 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr (1 lingura)
  • cacao, continut scazut de grasimi – 15 gr (1.5 lingurita)
  • oua proaspete – 3 bucati
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz, inmuiati in prealabil in 50 ml apa, se amesteca pana la omogenizare cu zaharul brut, esenta de vanilie, cacao si ouale batute spuma.
  2. Se fac turtite care se pun pe o foaie de copt, pe un platou.
  3. Se dau la cuptor preincalzit, pentru 20 minute.

Pofta buna!

Au iesit 15 fursecuri dietetice, a cate 30 gr fiecare.
1x1.trans Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz Slabuta