Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Fursecuri nuci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii (a cate 2 fursecuri):

Mod de preparare:

  1. Nucile se macina.
  2. Se amesteca cu ou, esentele si extractul de stevie.
  3. Se aseaza in forme de briose si se dau la cuptor preincalzit pentru 15 minute.

Informatii nutritionale pentru Fursecuri din nuci “Slabuta”

1x1.trans Fursecuri nuci Slabuta

Fursecuri de migdale (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se amesteca toate ingredientele (in afara de migdalele intregi).
  2. Din masa obtinuta se fac 16 fursecuri care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  3. Se pune cate o migdala in mijlocul fursecurilor si ciocolata neagra razuita.
  4. Deasupra se poate presara putina fructoza.
  5. Se dau la cuptor 180 C pentru 16 minute. Nu depasiti timpul, nu vor mai fi fragede.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 16 fursecuri de migdale, o portie inseamna 2 fursecuri (1 fursec are 20.3 gr), deci ~40.5 gr.

Informatii nutritionale Fursecuri de migdale (reteta Craciun)

1x1.trans Fursecuri de migdale (reteta Craciun)

Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
  2. Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
  3. Fileul de pui se taie fasii, se sareaza, pipereaza dupa gust si se frige in ulei de masline (nu ardeti carnea, trebuie sa fie moale si fina).
  4. Carnea se raceste dupa frigere.
  5. Cammembert se taie in fasii lungi.
  6. Se ia folia de aluminiu, se aseaza cateva folii una peste alta. Se pun feliile de jambon, deasupra se aseaza bucatile de pui, cammembert si ardei copt in amestec, se preseaza putin, se ruleaza, colturile se indoaie si se da la frigider pentru 1 ora.
  7. Dupa, se scoate din frigider, se scoate folia si cu un cutit foarte ascutit se taie rondele.
  8. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 450 gr, o portie are ~75 gr.

Informatii nutritionale Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)

Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
  6. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
  8. Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
  9. Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
  10. Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Din ingredientele de mai sus rezulta 2490 gr de lasagne, o portie are ~155 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu spanac si urda Slabuta

Tarta cu broccoli si conopida “Slabuta”

Este o reteta dietetica, putin calorica, cu indice glicemic 17 si incarcatura glicemica mica (0.7/100 gr).

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt.
  2. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza.
  3. In mijlocul tartei se “infige” in branza de vaci conopida fiarta racita.
  4. Iar pe exterior/margini se aseaza broccoli fiert.
  5. Se sareaza dupa gust. Deasupra se pune ardeiul gras rosu tocat.
  6. Se bat ouale bine si se toarna deasupra.
  7. Mozzarella se taie feliute, care se pun peste tarta.
  8. Se da la cuptor pentru 35 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o tarta de 1755 gr. O portie are ~220 gr.

Informatii nutritionale Tarta cu broccoli si conopida “Slabuta”

1x1.trans Tarta cu broccoli si conopida Slabuta