Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde
25 Iunie, 2010Cina, Gustari, Mic dejun, PranzMama a cumparat niste oua de prepelita, proaspete. Era foarte curioasa ce gust au.
Nu prea stiam ce sa fac,… iar omleta… Asa ca mi-a venit aceasta idee de salata.
Ouale de prepelita mi-au placut, lasa un gust dulceag si fin in gura, partea cea mai grea a fost la spartul cojii, e mult mai rezistenta si altfel decat la ouale de gaina. Mi-a placut ca nici un ou nu seamana cu celalalt, “petele” sunt de diferite marimi si culori.
Reteta de salata am facut-o pentru mic dejun si se potriveste cu dieta South Beach faza I.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 10 oua de prepelita fierte tare
- salate verde – 53 gr
- marar proaspat – 29 gr
- patrunjel proaspat – 18 gr
- ulei de masline – 1 lingurita
- otet – 1/2 lingurita
- sare, piper – dupa gust
- masline negre – 15 bucati
- seminte de floarea soarelui decojite – 8 gr
- branza de vaci slaba – 100 gr
Mod de preparare:
- Salata se taie fasii.
- Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, sarea, piperul, branza de vaci.
- Intr-un vas, separat, se amesteca otetul cu uleiul de masline si putina apa.
- Se toarna deasupra salatei si se amesteca bine.
- Deasupra se pun ouale de prepelita taiate in jumatati.
Pofta buna!
O portie are 200 gr.