Totul a inceput pe 3 martie 2010, cand am creat pe forumul slabutelor acest subiect: Cum se face mozzarella?
Ideea de a face mozzarella acasa mi-a placut foarte mult. Nu am facut branza, cas sau urda, etc pana atunci… mi se parea o experienta interesanta si cel mai important, noua… ador “noul”.
Eram foarte entuziasmata si, stiind ca sunt slabute care fac deseori branza, am apelat la ajutorul lor.
Andra locuieste in Italia, patria mozzarellei, ea a venit cu un articol bine documentat care m-a ajutat foarte mult atunci cand am facut mozzarella.
Iar Laura mi-a dat o serie de ponturi care m-au scos din cateva “situatii delicate” in timpul procesului de preparare.
In paralel cu recomandarile slabutelor, am cautat si filmulete pe youtube in care se explica cum se face mozzarella; cateva dintre ele au fost de un real ajutor.
Iata un rezumat al etapelor de preparare, iar in urmatoarele articole voi detalia pe fiecare in parte.
- Cumparare lapte si cheag
- Pregatire 3 vase (1 cratita pentru lapte, 2 vase pentru prepararea mozzarellei)
- Manusi (ca sa nu va frigeti mainile)
- O spatula de lemn
- Tifon
- Sita
- Termometru
… si cateva filmulete pentru documentare