Chec dietetic cu cacao si pomelo uscat “Slabuta”
13 Noiembrie, 2010Ingrediente pentru 8 portii:
- ou de gaina – 6 bucati
- pomelo uscat – 80 gr
- tarate de grau – 50 gr
- ulei de masline extra virgin – 52 ml
- sirop de agave Bio 100% organic – 115 ml
- praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr
- limette (lamai verzi), proaspete – 50 gr (1/2 lamaie)
- lapte degresat – 170 ml
- faina de spelta – 227 gr
- cacao, continut scazut de grasimi – 10 gr
Mod de preparare:
- Galbenusurile se separa de albusuri.
- Albusurile se bat spuma cu un mixer.
- In albusuri se adauga laptele fierbinte amestecat cu sirop de agave, apoi uleiul de masline.
- Faina de spelta se amesteca cu tarate si praf de copt.
- Amestecul de “cereale” se incorporeaza in albusuri; se adauga si galbenusurile.
- Ne folosim iarasi de mixer pentru a obtine o masa omogena.
- La sfarsit se adauga bucatele de pomelo uscat, lamaia stoarsa de suc si coaja data pe razatoare.
- O forma de chec se unge cu putin ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se rastoarna jumatate din compozitie, in cealalta jumatate se adauga cacao, se amesteca bine si se toarna in forma.
- Se da la cuptor pentru 30 minute, foc mediu.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 927 gr de chec. O portie are ~115 gr.