Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

  • dovlecei – 945 gr
  • branza proaspata de vaca 2% grasime – 500 gr
  • oua proaspete – 3 bucati
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 70 gr
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala si se dau pe razatoare.
  2. O forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza un strat de dovlecei, se preseaza bine, se sareaza si pipereaza.
  4. Deasupra se aseaza branza de vaci.
  5. Iarasi urmeaza un strat de dovlecei si tot asa pana la ultimul strat.
  6. Deasupra se toarna ouale batute spuma.
  7. Se presara cascaval razuit.
  8. Se da la cuptor pentru 45 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr placinta. O portie de placinta cu branza si dovlecei are ~255 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Cocktail-uri de vara cu pepene galben si piersici

Cocktail cu piersici, pepene galben si lapte degresat

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
  2. Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
  3. Pepenele si piersicile se pun in blender impreuna cu laptele si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1765 gr cocktail. O portie cocktail are ~220 gr.

Informatii nutritionale Cocktail cu piersici, pepene galben si lapte degresat

1x1.trans Cocktail uri de vara cu pepene galben si piersici

Cocktail cu piersici, pepene galben, mere si sirop de lamaie

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
  2. Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
  3. Merele se spala, se curata de cotor si seminte, si se taie cubulete.
  4. Pepenele, merele si piersicile se pun in blender, impreuna cu siropul de lamaie, si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
  5. Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1595 gr cocktail. O portie cocktail are ~265 gr.

Informatii nutritionale Cocktail cu piersici, pepene galben, mere si sirop de lamaie

1x1.trans Cocktail uri de vara cu pepene galben si piersici

Cocktail cu piersici si pepene galben

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
  2. Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
  3. Pepenele si piersicile se pun in blender si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1465 gr cocktail. O portie cocktail are ~245 gr.

Informatii nutritionale Cocktail cu piersici si pepene galben

1x1.trans Cocktail uri de vara cu pepene galben si piersici

Supa crema de ciuperci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
  3. Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
  4. Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
  5. Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
  6. Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
  7. Se sareaza dupa gust.
  8. Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
  9. Supa se serveste cu crutoane.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de ciuperci “Slabuta”

1x1.trans Supa crema de ciuperci Slabuta

Paste cu sos de rosii si urda

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Rosiile se spala si se dau razatoare.
  2. Ceapa se taie rondele si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand ceapa devine rumena, se adauga rosiile.
  4. Se amesteca, se sareaza, se adauga oregano si se lasa la foc mic 15 minute.
  5. Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Pastele se curg de apa si se amesteca cu sosul de rosii.
  7. Se servesc cu urda maruntita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1112 gr paste cu sos de rosii. O portie are ~280 gr.

Informatii nutritionale Paste cu sos de rosii si urda

1x1.trans Paste cu sos de rosii si urda

Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie in buchetele.
  2. Se pune un castron cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, care se fierbe cam 10 minute.
  3. Se scurge de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se da la blender pana se obtine o pasta.
  4. Dovleceii se dau pe razatoare si se pun intr-un castron pe foc, amestecand continuu.
  5. Dupa 15-20 minute se pun intr-o sita la scurs.
  6. Dovleceii se amesteca cu conopida. Se sareaza dupa gust. Se amesteca cu 2 oua.
  7. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se varsa compozitia obtinuta.
  8. Mozzarella se da pe razatoare si se presara jumatate peste “blat”.
  9. Ciupercile se taie felii si se pun deasupra.
  10. Ceapa verde se taie inele si se presara.
  11. Sunca de vita se taie in cubulete si se pune deasupra.
  12. Restul de mozzarella se presara; mararul tocat marunt se pune deasupra.
  13. Pizza se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat (II) Slabuta