Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Frittata cu broccoli si rosii, South Beach faza I

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un vas de yena. Pe fund se aseaza buchetelele de broccoli congelat.
  2. Deasupra se pune branza degresata.
  3. Se aseaza feliile de rosii si muschiul de vita taiat cubulete.
  4. Se bat ouale bine, se amesteca cu lapte si se sareaza.
  5. Se toarna deasupra legumelor si se da la cuptor pentru 1 ora la foc mediu.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Frittata cu broccoli si rosii, South Beach faza I

1x1.trans Frittata cu broccoli si rosii, South Beach faza I

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.

Pentru mine a fost un 2 in 1.

Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… 1x1.trans Supa crema de dovleac Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.

Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie. 1x1.trans Supa crema de dovleac

Poftiti la masa!

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
  2. Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
  3. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  4. Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
  5. Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
  6. Se mixeaza inca o data.
  7. Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
  8. Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
  9. Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.

Informatii nutritionale Supa crema de dovleac

    1x1.trans Supa crema de dovleac

    Crap cu ciuperci in vin

    Ingrediente pentru 4 portii:

    Mod de preparare:

    1. Crapul se spala bine, se incizeaza longitudinal. In incizii se pun crengutele de rozmarin.
    2. Se sareaza, se presara usturoi pudra si se aseaza intr-un vas de yena.
    3. Ciupercile se spala bine si se pun peste peste, in interiorul lui.
    4. Se toarna vinul indoit cu apa.
    5. Vasul de yena se da la cuptor, la foc mic, pentru ~35-45 minute.

    Pofta buna!

    Informatii nutritionale Crap cu ciuperci in vin, la cuptor

    1x1.trans Crap cu ciuperci in vin 1x1.trans Crap cu ciuperci in vin

    Souffle de mazare, la abur

    Ingrediente pentru 4 portii:

    Mod de preparare:

    Ardeiul gras se taie cubulete.

    Se amesteca cu telemeaua maruntita, ouale batute si mazarea.

    Se rastoarna in vasul fara gauri si se pune in steamer (aparat de gatit cu aburi) pentru ~ 25 minute.

    Informatii nutritionale Souffle de mazare la abur

    1x1.trans Souffle de mazare, la abur 1x1.trans Souffle de mazare, la abur

    Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara “Slabuta”

    Ingrediente pentru 8 portii:

    Mod de preparare:

    Macerare (24 ore)

    Mixul din 8 componente se amesteca cu malai, suc de lamaie, suc de ananas si apa.

    Se lasa la macerat 24 de ore (vezi beneficiile macerarii cerealelor: Cereale – macerare)

    Prepararea propriu-zisa

    Aluatul se da prin blender ca sa se formeze o pasta omogena.

    Se adauga ouale si extractele de vanilie si migdale.

    Kiwi se da prin blender.

    Forma de copt se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.

    Se aseaza pasta de aluat, se preseaza bine pe forma tavii.

    Se rastoarna piure-ul de kiwi si se da la cuptor preincalzit. Se face la foc mediu spre mic. Blatul trebuie sa fie rumen, nu ars!

    Ciocolata se topeste en bain-marie si se rastoarna peste tarta asa cum va doriti. Se lasa la racit.

    Informatii nutritionale Tarta, fara zahar, cu piure de kiwi “Slabuta”

    1x1.trans Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara Slabuta 1x1.trans Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara Slabuta