Am asteptat vara ca sa pot face niste ardei umpluti, dar cu ardei “adevarati”, de la tara. Ardei, a caror miros si gust nu ai cum sa il confunzi cu ardeii din mijlocul iernii din marile magazine.
In general, vara incerc sa mananc cat mai multe legume, e pacat sa nu profiti de acest sezon.
Iata ca a venit si randul lor, pana acum erau ciupercile umplute, acum vor fi ardeii umpluti.
Ii multumesc slabutei Ioana slaba care m-a fermecat cu aceasta reteta, pe care v-o recomand si voua cu multa caldura.
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru umplutura:
- 8 ardei grasi, bio
- carne porc slaba, bio – 600 gr
- sare, piper – dupa gust
- 10 oua de prepelita, bio
- patrunjel – 30 gr
- marar – 30 gr
- ceapa verde – 57 gr
- ciuperci – 140 gr
Pentru sos de rosii:
- 2 ardei
- rosii – 590 gr
- sare, piper
- ceapa
- ulei de masline extravirgin – 1 lingura
Mod de preparare:
- Toata carnea se toaca si se amesteca cu o ceapa, ciuperci, oua, verdeata, sare si piper.
- Se umplu cei 8 ardei cu aceasta “pasta” (mi-a ajuns compozitia la fix) si se pun intr-un vas de yena.
- Se toaca capacelele de ardei si se mai pun 2 ardei tocati, care se calesc, impreuna cu o ceapa, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin. De asemenea, se adauga rosii date prin masina de tocat (sau pe razatoare). Se amesteca incet pana se obtine un sos.
- Sosul se toarna peste ardei si se da la cuptor preincalzit, pentru 45 de minute.
- Se serveste cu smantana sau iaurt .
Pofta buna!
O portie are 2 ardei, iar un ardei umplut cantareste 200 gr.