Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Painite 11% fibre, din spelta, tarate de grau, tarate de ovaz, mac

Ingrediente pentru 30 felii:

Mod de preparare:

  1. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine o masa uniforma.
  2. Se tapeteaza o forma mai maricica cu hartie de copt, se intinde masa obtinuta.
  3. Se inteapa cu o furculita.
  4. Se taie in “felii” blatul, se da la cuptor, la foc mare 15 minute, dupa, la foc mic, pana este gata (~30-35 minute).

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc ~30 felii de painite. O felie de painita are ~30 gr.

Informatii nutritionale Painite cu 11% fibre

Hering cu legume, la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Hering se spala, se curata si se sareaza.
  2. Ciupercile se spala si se taie felii.
  3. Ceapa se taie rondele.
  4. Rosiile se dau pe razatoare.
  5. Pestele se aranjeaza intr-un vas yena.
  6. Deasupra se toarna rosiile, ceapa rondele si ciupecile taiate.
  7. Se condimenteaza cu oregano si se da la cuptor, pentru 30 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1680 gr hering cu legume. O portie are ~420 gr.

Informatii nutritionale Hering cu legume, la cuptor

1x1.trans Hering cu legume, la cuptor

Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre

O variatiune pe tema “painite crocante cu multe fibre” este si aceasta reteta. 1x1.trans Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre

De data aceasta am scos drojdia, am inlocuit apa cu laptele degresat si am introdus ingrediente noi ca: uleiul de masline si fructoza.

Foarte bune painitele. Recomand cu caldura celor care au probleme cu tranzitul. 1x1.trans Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre Efect garantat! 1x1.trans Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre

Ingrediente (8 felii painite):

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta se amesteca cu tarate, seminte de mac, fructoza si sare.
  2. Se incorporeaza uleiul de masline, iar apoi laptele.
  3. Se amesteca foarte bine, pana cand se obtine o pasta.
  4. Forma de copt o alegeti in functie de ce aveti acasa. Eu am tapetat o forma de copt (pentru blaturi de tarte), am rasturnat pasta, am repartizat uniform, am impartit “tarta” in felii, am “intepat” cu furculita si am dat la cuptor preincalzit, la foc mic pentru 30-40 minute.
  5. Imediat ce sunt gata, painitile se scot din forma, se pun intr-un vas si se acopera cu un prosop ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc 8 felii de painite. O felie de painita are 58 gr.

Informatii nutritionale Painite din spelta si tarate, 16% fibre

Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Avand in vedere ca am renuntat la painea din comert (din foarte multe motive), am tot cautat sa fac paine de casa, prima painica a fost asta, iar acum mi-am incercat norocul cu painitele crocante, obiectivul principal fiind obtinerea unui procent cat mai mare de fibre. 1x1.trans Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Eu zic ca mi-a reusit. Ii multumesc slabutei Sunshine pentru inspiratie, de la reteta ei am pornit pe acest “drum”, am modificat-o putin, iar rezultatul a fost mai mult decat satisfacator. 1x1.trans Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Ingrediente (38 felii de painite):

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta se amesteca cu tarate, seminte de mac, drojdie si sare.
  2. Se incorporeaza apa.
  3. Se amesteca foarte bine, pana cand se obtine o pasta.
  4. Pe o foaie de copt se intinde pasta obtinuta intr-un strat cat mai subtire, maxim 3-4 mm. Se formeaza un dreptunghi, care se taie in mai multe felii de painite.
  5. Se dau la cuptor preincalzit, la foc mic, pentru 10-15 minute, apoi se intorc painitile pe partea cealalta pentru inca 10 minute.
  6. Imediat ce sunt gata, painitile se pun intr-un vas si se acopera cu un prosop ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc ~38 felii de painite. O felie de painita are 10 gr.

Informatii nutritionale Painite crocante 16% fibre

1x1.trans Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Tarta ciuperci

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se taie felii.
  2. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza primul strat de ciuperci, se sareaza.
  4. Deasupra se presara cascaval razuit.
  5. Se aseaza al doilea strat de ciuperci si cascaval razuit.
  6. Deasupra se pune oregano uscat.
  7. Se da la cuptor pentru 25 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 793 gr tarta. O portie tarta de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Tarta ciuperci

1x1.trans Tarta ciuperci