Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.

Pentru mine a fost un 2 in 1.

Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… 1x1.trans Supa crema de dovleac Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.

Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie. 1x1.trans Supa crema de dovleac

Poftiti la masa!

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
  2. Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
  3. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  4. Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
  5. Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
  6. Se mixeaza inca o data.
  7. Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
  8. Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
  9. Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.

Informatii nutritionale Supa crema de dovleac

    1x1.trans Supa crema de dovleac

    Crap cu ciuperci in vin

    Ingrediente pentru 4 portii:

    Mod de preparare:

    1. Crapul se spala bine, se incizeaza longitudinal. In incizii se pun crengutele de rozmarin.
    2. Se sareaza, se presara usturoi pudra si se aseaza intr-un vas de yena.
    3. Ciupercile se spala bine si se pun peste peste, in interiorul lui.
    4. Se toarna vinul indoit cu apa.
    5. Vasul de yena se da la cuptor, la foc mic, pentru ~35-45 minute.

    Pofta buna!

    Informatii nutritionale Crap cu ciuperci in vin, la cuptor

    1x1.trans Crap cu ciuperci in vin 1x1.trans Crap cu ciuperci in vin

    Souffle de mazare, la abur

    Ingrediente pentru 4 portii:

    Mod de preparare:

    Ardeiul gras se taie cubulete.

    Se amesteca cu telemeaua maruntita, ouale batute si mazarea.

    Se rastoarna in vasul fara gauri si se pune in steamer (aparat de gatit cu aburi) pentru ~ 25 minute.

    Informatii nutritionale Souffle de mazare la abur

    1x1.trans Souffle de mazare, la abur 1x1.trans Souffle de mazare, la abur

    Oua umplute “ciupercute” (reteta Craciun)

    Ingrediente:

    • 5 oua, fierte tari
    • o conserva de ton (in apa sau ulei)
    • rosii
    • maioneza de casa
    • patrunjel, pentru ornat
    • sare
    • piper

    Mod de preparare:

    1. Se fierb ouale.
    2. Se taie pe lungime in 2 jumatati.
    3. Se scot galbenusurile.
    4. Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
    5. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
    6. Se aseaza pe un platou.
    7. Deasupra se pune maioneza de casa.
    8. Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
    9. Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.

    Informatii nutritionale pentru 100 gr:

    188.52 kcal * 10.7 gr proteine * 17.7 gr grasimi * 145.7 mg colesterol * 1.55 gr carbohidrati * 0.26 gr fibre * 114.85 mg sare * 0.44 gr zahar

    O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.

    1x1.trans Oua umplute ciupercute (reteta Craciun)

    Pulpa porc marinata “Slabuta” (reteta Craciun)

    Ingrediente:

    • 1,5 kg pulpa de porc
    • 750 ml vin rosu, demi-sec
    • 200 ml otet balsamic
    • 3 linguri ulei masline
    • 2 cepe
    • usturoi, pisat
    • foi de dafin
    • boabe de piper
    • 3 linguri miere
    • sare

    Mod de preparare:

    1. Se face marinada, amestecand toate ingredientele de mai sus.
    2. Usturoiul trebuie sa fie pisat. Se amesteca toate bine si se pun intr-un vas mai adanc.
    3. Se adauga carnea, in care se fac taieturi, in acele taieturi se pune usturoiul (ca sa se patrunda bine), si se lasa la frigider, acoperind vasul. Trebuie sa stea cel putin 12 ore la frigider.
    4. Marinada trebuie sa acopere bucata de carne.
    5. Dupa ce s-a marinat se pune intr-o tava si se da la foc mic, in cuptor.
    6. Din cand in cand, carnea de porc se stropeste cu marinada.

    Se poate servi cu capere.

    1x1.trans Pulpa porc marinata Slabuta (reteta Craciun)

    1x1.trans Pulpa porc marinata Slabuta (reteta Craciun)