Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pizza fara aluat “Slabuta”

In ziua a 4-a de South Beach m-a lovit o mare pofta de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Cum aluat, in general fainoase, nu este permis, a trebuit sa imi potolesc pofta cu ceva care sa fie conform cu dieta, dar si sa imi placa.

Asa ca, aluatul de pizza “Slabuta” are ingredientul-baza – ciupercile. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Pizza a fost foarte buna, iar slabuta Eirene a incantat toata familia cu ea. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta (link 1 si 2)

Ma bucur foarte mult ca le-a placut.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • oua (bio) proaspete de tara – 100 gr (2 bucati)
  • mozzarella (bio) (facuta de mine) – 95 gr
  • ciuperci champignon crude – 500 gr
  • rosii – 150 gr
  • ceapa verde – 15 gr
  • marar  – 20 gr
  • sare de masa dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • masline negre feliate – 50 gr

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine, iar apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde si mararul.
  2. La compozitia obtinuta se adauga 2 oua, sare si piper, dupa gust.
  3. Totul se amesteca foarte bine.
  4. Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, se rastoarna toata compozitia obtinuta si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 minute.
  5. Se feliaza rosiile si se taie rondele “batonul” de mozzarella.
  6. Se scoate “blatul” din cuptor si se pun pe el rosiile, maslinele si mozzarella.
  7. Iar se da la cuptor pentru inca 15-20 minute.

Pofta buna!

O portie (1/4 pizza) are 180 gr.

Sugestie: se mai poate pune sunca, ardei gras, sau ton, sau orice alt topping de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Informatii nutritionale Pizza fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta
1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Ardei umpluti, fara orez

Am asteptat vara ca sa pot face niste ardei umpluti, dar cu ardei “adevarati”, de la tara. Ardei, a caror miros si gust nu ai cum sa il confunzi cu ardeii din mijlocul iernii din marile magazine.

In general, vara incerc sa mananc cat mai multe legume, e pacat sa nu profiti de acest sezon. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Iata ca a venit si randul lor, pana acum erau ciupercile umplute, acum vor fi ardeii umpluti. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ii multumesc slabutei Ioana slaba care m-a fermecat cu aceasta reteta, pe care v-o recomand si voua cu multa caldura. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru umplutura:

  • 8 ardei grasi, bio
  • carne porc slaba, bio – 600 gr
  • sare, piper – dupa gust
  • 10 oua de prepelita, bio
  • patrunjel – 30 gr
  • marar – 30 gr
  • ceapa verde – 57 gr
  • ciuperci – 140 gr

Pentru sos de rosii:

  • 2 ardei
  • rosii – 590 gr
  • sare, piper
  • ceapa
  • ulei de masline extravirgin – 1 lingura

Mod de preparare:

  1. Toata carnea se toaca si se amesteca cu o ceapa, ciuperci, oua, verdeata, sare si piper.
  2. Se umplu cei 8 ardei cu aceasta “pasta” (mi-a ajuns compozitia la fix) si se pun intr-un vas de yena.
  3. Se toaca capacelele de ardei si se mai pun 2 ardei tocati, care se calesc, impreuna cu o ceapa, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin. De asemenea, se adauga rosii date prin masina de tocat (sau pe razatoare). Se amesteca incet pana se obtine un sos.
  4. Sosul se toarna peste ardei si se da la cuptor preincalzit, pentru 45 de minute.
  5. Se serveste cu smantana sau iaurt .

Pofta buna!

O portie are 2 ardei, iar un ardei umplut cantareste 200 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti

1x1.trans Ardei umpluti, fara orez
1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Chiftelute de peste (macrou) “Slabuta”

Ce faci cand ai pofta de chiftelute si peste?! Bineinteles, iti faci chiftelute de peste. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mi-am pus imaginatia in functiune si asta a iesit…

Chiftelute de peste fragede, suculente si dietetice. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Puteti folosi orice tip de peste mai putin “uscat”, eu aveam macrou.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • macrou file – 675 gr
  • sare, piper negru dupa gust
  • usturoi – 17 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 31 gr
  • ceapa verde – 41 gr
  • ceapa – 137 gr
  • marar – 13 gr
  • frunze de patrunjel – 13 gr
  • ou de gaina – 60 gr (1 ou)

Mod de preparare:

  1. Macrou se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se da prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, ceapa, ceapa verde si verdeata.
  2. Compozitia de mai sus se amesteca cu oul de gaina, sare, piper.
  3. Se formeaza chiftelute, care se pun pe o tava cu hartie de copt.
  4. Deasupra se presara cascavalul razuit.
  5. Se tin la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute.

Pofta buna!
O portie inseamna 4 chiftelute (160 gr).

Informatii nutritionale Chiftelute de peste “Slabuta”

1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta
1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mancarica de pastai galbene, bio

In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ingrediente pentru 6 portii:

  • pastai galbene proaspete – 950 gr
  • rosii – 500 gr
  • ceapa – 200 gr
  • ceapa verde – 46 gr
  • marar – 13 gr
  • patrunjel – 13 gr
  • ulei de masline extravirgin – 2 linguri
  • sare, piper – dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

  1. Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
  2. Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
  4. Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
  5. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
  6. Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
  7. Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.

Pofta buna!

O portie are 300 – 330 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene

1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Mama a cumparat niste oua de prepelita, proaspete. Era foarte curioasa ce gust au. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Nu prea stiam ce sa fac,… iar omleta… 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde Asa ca mi-a venit aceasta idee de salata.

Ouale de prepelita mi-au placut, lasa un gust dulceag si fin in gura, partea cea mai grea a fost la spartul cojii, e mult mai rezistenta si altfel decat la ouale de gaina. Mi-a placut ca nici un ou nu seamana cu celalalt, “petele” sunt de diferite marimi si culori. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Reteta de salata am facut-o pentru mic dejun si se potriveste cu dieta South Beach faza I.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 10 oua de prepelita fierte tare
  • salate verde – 53 gr
  • marar proaspat – 29 gr
  • patrunjel proaspat – 18 gr
  • ulei de masline – 1 lingurita
  • otet – 1/2 lingurita
  • sare, piper – dupa gust
  • masline negre – 15 bucati
  • seminte de floarea soarelui decojite – 8 gr
  • branza de vaci slaba – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Salata se taie fasii.
  2. Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, sarea, piperul, branza de vaci.
  3. Intr-un vas, separat, se amesteca otetul cu uleiul de masline si putina apa.
  4. Se toarna deasupra salatei si se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun ouale de prepelita taiate in jumatati.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Salata cu oua de prepelita

1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde