Ciuperci umplute “Slabuta”
24 Iunie, 2010Ador ciupercile, in orice combinatii, la cuptor, in salate, la gratar.
Nu puteam sa nu fac ceva si cu ciupercute pentru dieta South Beach.
Mama a fost in extaz de la aceste ciuperci umplute, am repetat nu o data reteta.
Ingrediente pentru 4 portii:
- ciuperci champignon crude – 840 gr
- branza cu cheag tare Gouda – 109 gr
- ceapa verde – 24 gr
- usturoi – 12 gr
- frunze de patrunjel – 15 gr
- marar – 15 gr
- sare de masa – 3 gr
- piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
- Se spala bine ciupercile.
- Se rup coditele.
- Se pun coditele in robot si se toaca, ca sa se faca o pasta.
- Se amesteca cu sare, piper, marar, patrunjel, usturoiul pisat si ceapa verde tocata.
- Se aranjeaza ciupercile pe o tava, se umplu cu pasta de mai sus, iar deasupra se pune cascavalul razuit.
- Se dau la cuptor cam 20 minute.
Se fac foarte repede, cred ca asta este inca un aspect care imi place foarte mult la ciuperci, nu mori de foame pana se fac.
Pofta buna!