Mamaliga dietetica
23 Ianuarie, 2010Mamaliguta dietetica, gatita
Ingrediente:
- Apa plata – 1200 ml
- Malai – 380 g
- Sare de masa – 6 g (1 lingurita)
Mod de preparare:
- Se ia un ceaun, in care se pun 1200 ml de apa si se pune la fiert.
- In apa se adauga 1 lingurita de sare si se amesteca, ca sa se dizolve.
- Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul. Focul se da la minim.
- Se amesteca cu o lingura de lemn bine, ca sa nu se formeze cocolase.
- Se pune un capac deasupra, dar se lasa o crapatura, cat sa iasa aburii.
- Dupa 10 minute, se inchide focul si mamaliga se rastoarna pe un platou.
- Serviti, mamaliguta este gata.
Pofta buna!
Din aceste ingrediente mi-au iesit 1230 g de mamaliga.
Informatii nutritionale per 100 gr de mamaliga:
- 101.38 kcal
- 2.78 gr proteine
- 0.15 gr grasimi
- 22.24 gr carbohidrati
- 189.06 mg sodiu