Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
  2. Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
  3. Fileul de pui se taie fasii, se sareaza, pipereaza dupa gust si se frige in ulei de masline (nu ardeti carnea, trebuie sa fie moale si fina).
  4. Carnea se raceste dupa frigere.
  5. Cammembert se taie in fasii lungi.
  6. Se ia folia de aluminiu, se aseaza cateva folii una peste alta. Se pun feliile de jambon, deasupra se aseaza bucatile de pui, cammembert si ardei copt in amestec, se preseaza putin, se ruleaza, colturile se indoaie si se da la frigider pentru 1 ora.
  7. Dupa, se scoate din frigider, se scoate folia si cu un cutit foarte ascutit se taie rondele.
  8. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 450 gr, o portie are ~75 gr.

Informatii nutritionale Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)

Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Incepand cu acest articol deschid seria retetelor dietetice de craciun incercate in anul (craciun 2010) care tocmai ne-a parasit. 1x1.trans Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
  2. Se da prin masina de tocat.
  3. Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si paprika.
  4. O forma se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza amestecul de carne cu ciupercile intregi, presand bine.
  5. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, aprox. 1 ora.
  6. Dupa ce este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.
  7. Rulada se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider peste noapte.
  8. A doua-treia zi, rulada este din ce in ce mai buna.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1050 gr de rulada, o portie are ~130 gr.

Informatii nutritionale Rulada din carne de porc cu ciuperci

1x1.trans Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
  6. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
  8. Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
  9. Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
  10. Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Din ingredientele de mai sus rezulta 2490 gr de lasagne, o portie are ~155 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu spanac si urda Slabuta

Supa crema de broccoli, conopida si pui “Slabuta”

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida si broccoli fierte se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o masa uniforma densa.
  2. Se pun 2000 ml de apa la fiert, se sareaza dupa gust.
  3. Pieptul de pui se taie fasii mici si subtiri si se pune in apa la fiert.
  4. Cand carnea este gata fiarta, se adauga pasta de conopida-broccoli.
  5. Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe 3-4 minute, adaugand treptat smantana si amestecand continuu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr supa crema, o portie are ~210 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de broccoli, conopida si pui

1x1.trans Supa crema de broccoli, conopida si pui Slabuta

Crap cu ciuperci si broccoli, la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Pestele se spala, se curata (cantitatea trecuta la ingrediente se refera la peste deja curatat).
  2. Se pune pe o tava, se condimenteaza, se sareaza.
  3. Ciupercile se spala, se pun deasupra pestelui, la fel se face si cu broccoli congelat se aseaza deasupra sau in jurul pestelui.
  4. Se da la cuptor, la foc mediu 20 minute, apoi la foc mic 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o tarta de 1290 gr. O portie are ~322.5 gr.

Informatii nutritionale Crap cu ciuperci si broccoli, la cuptor

1x1.trans Crap cu ciuperci si broccoli, la cuptor