Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Mancare de mazare, de post

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post

Vinete gratinate

Ingrediente pentru 6 portii:

  • vinete – 590 gr
  • branza burduf framantata – 250 gr
  • mozzarella – 97 gr
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ceapa – 123 gr
  • pulpa de rosii taiate cubulete – 400 gr
  • rosii coapte, crude – 134 gr

Mod de preparare:

  1. Vinetele se curata de coaja si se taie felii (de-a lungul).
  2. Intr-o tigaie de teflon se caleste ceapa in 2 linguri ulei. Cand ceapa este rumena se adauga vinetele felii si se amesteca incet, se tine pe foc cam 10 minute.
  3. Se ia un vas de yena si se aseaza  primul strat de vinete, deasupra se presara branza de burduf si rosii taiate cubulete.
  4. Apoi – al doilea strat de vinete, rosii si branza.
  5. Ultimul strat se acopera de rosii coapte, taiate felii, si mozzarella razuita.
  6. Se da la cuptor pentru 60 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1340 gr de vinete gratinate. O portie are ~ 220 gr.

Informatii nutritionale Vinete gratinate

Conopida gratinata

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
  2. Se scoate si se lasa la racit.
  3. Se ia un vas de yena, se aseaza conopida fiarta, deasupra se presara branza de burduf maruntita.
  4. Apoi, iar un strat de conopida si un strat de branza.
  5. Deasupra se toarna laptele si ouale batute spuma.
  6. Se sareaza si pipereaza.
  7. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Pofta buna!

Rezulta 940 gr de souffle. O portie are ~235 gr.

Informatii nutritionale Conopida gratinata

1x1.trans Conopida gratinata

Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se prepara mamaliga.
  2. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de copt  si se aseaza mamaliga, nivelandu-se cu mana.
  3. Se face o adancitura in mijloc pentru a se putea pune umplutura de spanac si branza.
  4. Se aseaza branza de burduf maruntita.
  5. Deasupra se pune spanacul decongelat si scurs de apa.
  6. Se sareaza si pipereaza.
  7. Peste spanac se toarna ouale batute bine.
  8. Peste, se aseaza mozzarella taiata rondele.
  9. Se da la cuptor la foc mediu, pentru 40 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1625 gr tarta. O portie are ~ 200 gr.

Informatii nutritionale Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella Slabuta

Varza cu costita de porc afumata

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Varza se curata, spala si se taie “fideluta”.
  2. Ceapa se toaca marunt.
  3. Costita se taie cubulete.
  4. Se ia un castron, se toarna 2 linguri de ulei si se adauga ceapa, se prajeste pana ceapa devine rumena.
  5. Se adauga costita, se mai caleste putin, apoi se adauga varza.
  6. Se amesteca bine si se lasa la foc mic, pentru a se innabusi.
  7. Dupa vreo 15 minute se adauga rosiile cubulete si apa, se amesteca si se lasa acoperit la foc mic, pana cand este gata, amestecand din cand in cand.
  8. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 980 gr de mancarica de varza. O portie are  245 gr.

Informatii nutritionale Varza cu costita de porc afumata

1x1.trans Varza cu costita de porc afumata