Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

A venit primavara…

A venit primavara…

Va doresc sa simtiti caldura, parfumul, fericirea si iubirea cu care ne invaluie ea in fiecare zi.

Sa aveti un Martisor Fericit!

1x1.trans A venit primavara...

Ciclizare calorii, o altfel de abordare

1x1.trans Ciclizare calorii, o altfel de abordareAtunci cand ne dorim sa slabim, singurul aspect care trebuie sa ne intereseze este pierderea de grasime, nu apa sau muschi. A pierde in greutate si cu toate acestea a pastra masa musculara este o adevarata provocare.

Tendinta generala atunci cand se urmareste pierderea in greutate este de a reduce drastic aportul caloric in ideea ca acesta este “colacul de salvare”.

In mod normal, pentru astfel de situatii, reactia organismului este de a intra in “modul infometare” si de a limita consumul caloric, prin scaderea metabolismului bazal.

Mai devreme sau mai tarziu, toata aceasta “aventura” se termina cu o noapte intreaga petrecuta in frigider pentru a potoli foamea.

Asadar, victoria ii revine organismului care a reusit sa supravietuiasca infometarii la care a fost supus si, de acum, greutatea poate sa isi revina la “normalul” de dinaintea acelei “portii de infometare” (cunoscutul efect yo-yo).

Cele doua articole de pe portalul Slabute prezinta problema slabitului intr-o noua “lumina”, fara infometare, fara pierdere de muschi si, cu toate aceastea, cu kilograme in minus.

Slabute® in vizita la Montignac

Sambata, 18 februarie 2012, impreuna cu membrii importanti din comunitate (din Bucuresti) care au contribuit activ la promovarea stilului de viata sanatos din Romania, am fost in vizita la Montignac.

Melania si Mihai Amuza (proprietarii Bistro Montignac), care l-au “adus” pe Montignac in Bucuresti, au facut un gest frumos si au gazduit prima intalnire oficiala a celor care stau la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania.

Promovarea activa a unui nou stil de viata, pe care am facut-o pe Slabute® in ultimii 3 ani, a avut un impact major asupra mai multor domenii. Alaturi de oamenii care au devenit preocupati si au adoptat un stil de viata sanatos au aparut si companii care activeaza in acest domeniu.

Aparitia restaurantului Montignac este un eveniment curajos care, cu siguranta, va avea un aport pozitiv in promovarea alimentatiei sanatoase si de calitate. Din punct de vedere a misiunii Slabute®, acest lucru inseamna inca o sansa in plus acordata alimentatiei sanatoase din Romania si inca un aliat de incredere in promovarea stilului de viata sanatos.

Mai jos, am adaugat o galerie cu poze de la intalnirea noastra. In ceea ce priveste atmosfera si mancarurile servite, cred ca, cuvintele sunt de prisos si fotografiile vorbesc de la sine 1x1.trans Slabute® in vizita la Montignac .

Mancaruri cu gust si aroma fara E-uri – Condimente naturale

Nu cred ca sunt singura care a observat ca rafturile de “condimente magice pline de aroma, savoare si e-uri”, altadata aproape golite, treptat isi pierd clientii. Un lucru care ma bucura foarte mult. Se pare ca efortul nostru comun, depus pentru a informa corect si impartial oamenii in ceea ce priveste un mod de alimentatie sanatos, da roade si in zona condimentelor.

Este un sentiment placut sa vezi ca ideea de la care am pornit in 2008 si care parea ceva ireal, a schimbat sute de mii de vieti pe parcursul ultimilor 3 ani si in 2012, impreuna cu ceilalti membri importanti din comunitate, am reusit sa obtinem inca un rezultat pozitiv dintr-un sir mai lung.

De multe ori, oamenii recurg la aceste “condimente chimice” tocmai pentru ca nu cunosc suficient de bine metodele alternative si sanatoase prin care se poate obtine un gust mult mai bun, mai deosebit si in acelasi timp sanatos, si aceasta fara a folosi pachetele cu arome de pui, vita, smantana, ciuperci, legume si cu o duzina de e-uri.

Tocmai din acest motiv, pe portalul Slabute se duce o ampla campanie de informare si promovare a condimentelor naturale, felul in care se folosesc in diverse mancaruri, felul in care se pastreaza, proprietatile lor terapeutice, etc.

1x1.trans Mancaruri cu gust si aroma fara E uri   Condimente naturaleCondimente naturale

E-uri continute in “condimente chimice”

Informatii utile despre prepararea mancarurilor

Alimentatie fara gluten

In ultimul timp, am inceput sa primesc foarte multe mesaje in care sunt rugata sa postez mai multe informatii despre ceea ce inseamna intoleranta la gluten, cum poate fi “tinuta in frau”, ce alimentatie sa se respecte in cazul celor cu intoleranta la gluten, ce alimente sa se evite, retete fara gluten, etc.

* Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata de gluten.

Drept consecinta, pe portalul Slabute in ultimele doua luni am publicat mai multe retete fara gluten, am scris informatii despre cerealele fara gluten si intoleranta la gluten. In Calculatorul Nutritional Slabute, alimentele fara gluten sunt marcate cu un simbol grafic distinctiv.

1x1.trans Alimentatie fara glutenInformatii despre intoleranta la gluten

Alimentatie fara gluten

Retete fara gluten