Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa crema de conopida bio

Cina, Pranz, Retete Bio

Ma tot intreba mama de cateva zile ce vom face din conopida aceea… Si cum demult nu am mancat ceva lichid, m-am gandit sa incerc o supa crema mai in propriul stil, mai dietetica, dar sa fie si buna. 1x1.trans Supa crema de conopida bio

Bineinteles, smantana si faina nu au ce cauta aici. 1x1.trans Supa crema de conopida bio Dar, chiar si asa, a iesit ceva foarte bun.

Ingrediente pentru 4-6 portii:

Mod de preparare:

  1. Buchetelele de conopida se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Cand este moale, conopida se scurge de apa si se lasa la racit.
  3. Separat, se calesc putin ceapa si usturoiul intr-o lingurita de ulei de masline.
  4. Apoi se pun toate in blender (conopida, laptele, ceapa verde, ceapa si usturoiul prajit) si se mixeaza bine.
  5. Apoi, compozitia obtinuta se mai pune putin pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot.

Pofta buna!

Se poate servi rece sau fierbinte. O portie de supa crema are 200-300 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de conopida

1x1.trans Supa crema de conopida bio

Omleta cu oua de prepelita bio

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete Bio

Un mic dejun rapid, satios, nutritiv, sanatos si pe deasupra dietetic.

Nu e vorba de 3 in 1, ci chiar de 5 in 1. 1x1.trans Omleta cu oua de prepelita bio

Foarte bune ouale de prepelita; omleta este fina si delicioasa, nu este nevoie de sare.

Ingrediente pentru 1 portie:

  • oua de prepelita – 100 gr (10 bucati)
  • ulei de masline extra virgin – 4.4 ml (1 lingurita ceai)
  • marar – 5 gr

Mod de preparare:

  1. Ouale de prepelita se bat spuma si se amesteca cu mararul tocat.
  2. Se incalzeste tigaia, se pune uleiul de masline.
  3. Se toarna compozitia in tigaie si se prajeste pe ambele parti.

Pofta buna!

O portie de omleta cu oua de prepelita are 67 gr.

Informatii nutritionale Omleta cu oua de prepelita

1x1.trans Omleta cu oua de prepelita bio

Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

Nu stim cum voi, dar eu cand aud “placinta cu branza” ma apuca un fel de nostalgie. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Niciodata nu o sa uit placintele bunicii, vai cata verdeata obisnuia sa puna si imi placeau atat de mult, pufoase, calde si cu multa ceapa verde si marar.

Nici nu imi dadeam seama cand goleam farfurioara mea. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

De atunci, placinta cu branza este un lucru deosebit pentru mine.

Dar, cum ma feresc de aluat, a trebuit sa inventez ceva care sa imite cat mai bine placintica bunicii. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

In reteta mea ingredientul-baza pentru aluat sunt dovleceii.

Neaparat sa raciti placinta inainte de servire; este nemaipomenita si, bineinteles, o placinta dietetica. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
  2. Apoi se pun intr-un castronel si se inabusa cam 20 minute, ca sa le scada apa.
  3. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  4. Se lasa cam 30 minute pana se scurge apa din ei.
  5. Dupa, se amesteca cu 2 oua batute, sare si usturoiul pisat.
  6. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea.
  7. Separat se amesteca branza de vaci cu 1 ou, ceapa verde tocata marunt si sarea.
  8. Se pune deasupra “aluatului” din dovlecei si se da la cuptor, cam 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Se serveste rece.

O portie de placinta cu branza are 212.5 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Supa de linte, bio

Cina, Pranz, Retete Bio

Va spun sincer ca este prima mea experienta, atat culinara, cat si “gustativa” cu lintea. 1x1.trans Supa de linte, bio

Cand am fost sa ne plimbam prin oras, mama a sugerat sa ne luam o punguta si sa vedem daca este buna.

“Buna” este putin spus, supa de linte a fost super delicioasa, deosebita si dietetica. 1x1.trans Supa de linte, bio

Nestiind inca bine alimentul, nu am putut inventa nimic personal, reteta de supa fiind inspirata si adaptata dupa supica slabutei Medeeams.

Ii multumesc pentru aceasta reteta. 1x1.trans Supa de linte, bio

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • linte verde uscata, bio – 320 gr
  • ceapa verde (doar “capatanile”) – 140 gr
  • usturoi – 18 gr
  • rosii – 225 gr
  • frunze dafin (3-4 frunze)
  • ulei de masline extravirgin, bio – 32.8ml (2 linguri mari)
  • sare de masa dupa gust
  • marar – 20 gr

Mod de preparare:

  1. Lintea se spala bine si se pune la fiert.
  2. Dupa ce da in clocot, se scurge si se arunca prima apa si se pune lintea in alta apa (fiarta in prealabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
  3. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
  4. Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, uleiul de masline si se potriveste de sare.
  5. Se mai adauga si rosiile pasate.
  6. Cand supa este gata, deasupra se presara mararul tocat marunt.

Pofta buna!

O portie de supa de linte are 220 gr –  275 gr.

Informatii nutritionale Supa de linte, bio

1x1.trans Supa de linte, bio

Mancarica de pastai galbene, bio

Cina, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ingrediente pentru 6 portii:

  • pastai galbene proaspete – 950 gr
  • rosii – 500 gr
  • ceapa – 200 gr
  • ceapa verde – 46 gr
  • marar – 13 gr
  • patrunjel – 13 gr
  • ulei de masline extravirgin – 2 linguri
  • sare, piper – dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

  1. Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
  2. Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
  4. Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
  5. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
  6. Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
  7. Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.

Pofta buna!

O portie are 300 – 330 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene

1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio