Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa crema de dovleac

Cina, Pranz

Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.

Pentru mine a fost un 2 in 1.

Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… 1x1.trans Supa crema de dovleac Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.

Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie. 1x1.trans Supa crema de dovleac

Poftiti la masa!

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
  2. Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
  3. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  4. Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
  5. Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
  6. Se mixeaza inca o data.
  7. Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
  8. Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
  9. Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.

Informatii nutritionale Supa crema de dovleac

    1x1.trans Supa crema de dovleac

    Mingiute de cocos “Slabuta” (reteta Craciun)

    Gustari, Retete "Slabuta"

    Ingrediente pentru 16 prajiturele:

    • sirop de agave – 100 gr
    • galbenusuri fierte – 4 bucati
    • unt moale – 30 gr
    • rom – 3 linguri
    • nuca de cocos rasa – 100 gr
    • ciocolata

    Mod de preparare:

    1. Toate ingredientele, in afara de ciocolata, se amesteca bine si se formeaza bilute.
    2. Se face o adancitura pe mijloc.
    3. Ciocolata se topeste pe bain-marie.
    4. Se pune o picatura de ciocolata topita in adancitura.
    5. Prajiturelele se aseaza in forme de hartie de briose si se pun la frigider in cutie inchisa.

    Pofta buna!

    1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

    1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

    1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

    Chec dietetic cu cacao si pomelo uscat “Slabuta”

    Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

    Ingrediente pentru 8 portii:

    Mod de preparare:

    1. Galbenusurile se separa de albusuri.
    2. Albusurile se bat spuma cu un mixer.
    3. In albusuri se adauga laptele fierbinte amestecat cu sirop de agave, apoi uleiul de masline.
    4. Faina de spelta se amesteca cu tarate si praf de copt.
    5. Amestecul de “cereale” se incorporeaza in albusuri; se adauga si galbenusurile.
    6. Ne folosim iarasi de mixer pentru a obtine o masa omogena.
    7. La sfarsit se adauga bucatele de pomelo uscat, lamaia stoarsa de suc si coaja data pe razatoare.
    8. O forma de chec se unge cu putin ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.
    9. Se rastoarna jumatate din compozitie, in cealalta jumatate se adauga cacao, se amesteca bine si se toarna in forma.
    10. Se da la cuptor pentru 30 minute, foc mediu.

    Pofta buna!

    Din ingredientele de mai sus rezulta 927 gr de chec. O portie are ~115 gr.

    Informatii nutritionale Chec dietetic cu cacao si pomelo uscat “Slabuta”

    1x1.trans Chec dietetic cu cacao si pomelo uscat Slabuta

    Desert cu capsuni, chefir, biscuiti si ciocolata

    Gustari, Mic dejun

    Ingrediente pentru 1 portie:

    • capsuni – 150 gr
    • chefir 3,5 % grasime – 50 gr
    • fructoza, inlocuitor de zahar – 7 gr
    • bomboana de ciocolata amaruie -  13 gr
    • biscuite integral – 10 gr

    Mod de preparare:

    1. Se spala caspunile. Se aseaza intr-un bol.
    2. Deasupra se presara putina fructoza (in cazul in care nu sunt foarte dulci capsunile).
    3. Se toarna deasupra chefirul.
    4. Biscuitele se marunteste si se presara peste capsuni.
    5. Se serveste cu o bomboana de ciocolata.

    Pofta buna!

    Este un desert dietetic si foarte bun, pentru zile de nastere, ocazii, etc sau chiar ca o gustare de weekend.

    Informatii nutritionale Desert cu capsuni, chefir, biscuiti si ciocolata

    1x1.trans Desert cu capsuni, chefir, biscuiti si ciocolata