Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii (~83 kcal/portie):

Mod de preparare:

  • Intr-un vas mai maricel se pun dovleacul copt, pulpa de piersici si afinele.
  • Se adauga zaharul si laptele de migdale.
  • Se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana la obtinerea unei mase omogene.
  • Daca se doreste, se poate adauga o cantitate mai mare de lapte de migdale ca sa fie smoothie mai diluat.

Pofta buna si o vara racoroasa!

Informatii nutritionale pentru Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale (clic)

1x1.trans Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Dovleac copt cu miere si nuca

Gustari

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Feliile de dovleac se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  2. Feliile se ung cu miere, deasupra se pun nucile si se presara scortisoara.
  3. Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 50-60 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 783 gr de dovleac copt, o portie are ~130 gr.

Informatii nutritionale Dovleac copt cu miere si nuca

1x1.trans Dovleac copt cu miere si nuca

Placinta/tarta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare blat:

  1. Se amesteca faina cu tarate, ulei de masline, sare si apa pana se obtine o masa de tip aluat.
  2. Se lasa deoparte la “odihnit”.

Mod de preparare umplutura:

  1. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-o cratita pe foc pentru 15 minute.
  2. Se ia dovleacul de pe foc si cand s-a racit i se adauga siropul de agave si scortisoara.

Mod de preparare tarta:

  1. Se unge o tava cu putin ulei, se intinde, uniform cu mana, aluatul (lateralele ridicate), iar deasupra se pune umplutura.
  2. Se da la cuptor, foc mediu – 25 minute, foc mic – 15 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1175 gr de tarta. O portie are ~145 gr.

Informatii nutritionale Placinta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

1x1.trans Placinta/tarta dietetica cu dovleac Slabuta (Pumpkin Pie)

Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz se amesteca cu taratele de ovaz si stafide si se acopera cu apa, lasandu-se la inmuiat vreo 4 ore.
  2. Dupa, se amesteca cu esenta de vanilie si cea de migdale, cacao si sirop de agave.
  3. Se ia o tava tapetata cu hartie de copt, pe ea se vor aseza biscuitii.
  4. Se pot folosi forme speciale pentru biscuiti sau se pot forma simplu cu mana, umezita in apa.
  5. Se dau la cuptor pentru 60 minute, foc mare primele 10 minute si dupa foc mic.

Pofta buna!

Rezulta 470 gr de biscuiti de ovaz, adica 20 biscuiti a cate 23.5 gr fiecare, o portie inseamna 2 biscuiti.

Informatii nutritionale Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave “Slabuta”

1x1.trans Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave Slabuta

Cheesecake cu urda si menta “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 20 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma.
  2. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate.
  3. Menta se amesteca cu urda.
  4. Se adauga stafidele.
  5. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
  6. Deasupra se presara fulgii de cocos si semintele de mac.
  7. Se da la cuptor pentru 120 minute, foc mediu.
  8. Se serveste rece.

Pofta buna!

Rezulta 2870 gr de cheesecake. O portie inseamna ~143.5 gr.

Informatii nutritionale Cheesecake cu urda si menta “Slabuta”

1x1.trans Cheesecake cu urda si menta Slabuta