Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

  • vin alb sec – 250 ml
  • apa plata – 125 ml
  • ulei de masline – 100 ml
  • sare de/pentru masa – 6 gr
  • piper negru – 0.42 gr
  • praf (pudra) ghimbir macinat – 3.6 gr
  • carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), pulpa, carne si piele, cruda – 735 gr
  • suc natural de lamaie – 50 ml
  • usturoi – 24 gr (8 catei)

Mod de preparare:

  1. Pulpele de curcan se dezoseaza, se spala si se pun pe un prosop de bucatarie.
  2. Se ia un vas, in care se amesteca uleiul, vinul, sarea, piperul, usturoiul tocat, ghimbir, sucul de lamaie si apa.
  3. Se pun pulpele de curcan in acest vas, se acopera si se lasa la frigider pentru 12 ore.
  4. Se scot pulpele de curcan din marinada si se aseaza pe un platou.
  5. Se dau la cuptor, la foc mediu, din cand in cand pulpele se stropesc cu marinada.

Foarte buna si foarte frageda aceasta friptura, multumesc slabutei Onetotilia pentru sugestie in ce priveste marinada. 1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Pofta buna!

O pulpa de curcan are 257.5 gr. Eu am servit cu un sote de ciuperci si sos de rosii. 1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Informatii nutritionale Pulpe de curcan marinate, la cuptor

1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Prepelite marinate, la gratar

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-0 cratita, se amesteca otetul, vinul, apa, uleiul de masline, ceapa taiata rondele, frunzele de dafin, morcovii taiati felii si piperul negru.
  2. Se adauga prepelitele spalate in prealabil.
  3. Se acopera si se da la frigider pentru cel putin 8 ore.
  4. Se fac la gratar prepelitele.
  5. Se stropesc cu marinada.
  6. Morcovii se fac si ei pe gratar.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 385 gr de prepelita. O portie, 2 prepelite, are 192.5 gr.

Informatii nutritionale Prepelite marinate, la gratar

1x1.trans Prepelite marinate, la gratar

Pulpe pui la cuptor cu legume

Cina, Pranz

Profit de aceasta vacanta la parintii mei si incerc sa mananc alimente “curate”, fara hormoni, antibiotice, aditivi sau alte “minunatii” alimentare.

Chiar daca a trebuit sa astept 3 ore ca sa se faca pulpele, merita fiecare minut asteptat, nu se compara la gust carnea de pui cu cea din comert. 1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume Cu totul altceva…

Ingrediente pentru 3 portii:

Mod de preparare:

  1. Pulpele se spala bine, se sareaza si se pipereaza.
  2. Se pun intr-o tava, pe langa se aseaza rosiile intregi, maslinele si deasupra se presara ceapa taiata inele.
  3. Se da la cuptor, la foc mediu si se tin acolo cam 3 ore. 1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume S-au facut foarte greu, asa am realizat diferenta dintre puii vanduti in comert si cei de tara. 1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume A iesit o minunatie.

Pofta buna!

O portie contine o pulpa de pui si legume, ~170 gr.

Informatii nutritionale Pulpe pui la cuptor cu legume

1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume
1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume

Friptura de iepure bio “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

Nu am mai mancat iepure de o gramada de ani…

Imi aduc aminte cand eram mica, bunicul avea multi iepuri si ori de cate ori veneam in vacanta la bunici, mereu ma astepta cu o bucatica delicioasa de friptura de iepure.

Chiar nu mai stiam ce gust are aceasta carne…

Tata a adus carne de iepure, de la tara, fara sa ma intrebe daca vreau sau nu. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta A fost o surpriza.

Singurul fel de mancare, cu carne de iepure, care ma “da jos” este friptura de iepure marinat. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Asta am si facut…

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Mai intai se face marinada.
  2. Intr-un vas se amesteca vinul, apa, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, usturoiul pisat, piperul boabe si frunzele de dafin.
  3. Se pune iepurele in marinada si se da la rece 6 ore.
  4. Dupa, se pune intr-o tava, si se da la cuptor la foc mediu, din cand in cand se stropeste cu marinada ramasa in cratita.
  5. Se face cam 1h 30 min.
  6. La sfarsit de tot, se pot pune 2 rosii pentru copt, ca sa fie de gust. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Pofta buna!

O portie de friptura de iepure are 240 gr.

Informatii nutritionale Friptura de iepure “Slabuta”

1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta
1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Pentru masa de Pasti

Retete

Pe langa retetele pe care le voi posta maine, va recomand niste preparate traditionale delicioase si dietetice de Pasti, care cu siguranta va vor surprinde cu gustul si aroma deosebita. 1x1.trans Pentru masa de Pasti

Va doresc Paste Fericit si lumina in suflete!

1x1.trans Pentru masa de Pasti