Ingrediente pentru 6 portii:
- ulei de masline extra virgin – 29.4 ml (3 linguri supa)
- ceapa – 170 gr
- soia granule (negatita/nefiarta) – 100 gr
- fasole, pastai, verde, congelate, toate soiurile, negatite – 630 gr
- sare de/pentru masa – 2 gr
- rosii pasate – 300 gr
Mod de preparare:
- Granulele de soia se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se pun deoparte.
- Se ia o tigaie, se pune pe foc impreuna cu uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
- Cand ceapa devine rumena se adauga soia fiarta.
- Se amesteca si se lasa la foc mic sa se innabuse.
- Se sareaza dupa gust.
- Se adauga fasolea verde, se amesteca si se tine pe foc mediu cam 10 minute.
- Apoi, se adauga rosiile pasate si se da focul mic, pana este gata tocanita.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1325 gr de tocanita, o portie are ~220 gr.
Informatii nutritionale Tocanita de soia cu fasole verde, de post