Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Rulouri de pui cu ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente:

  • pulpe pui dezosate
  • ceapa
  • cascaval fara lactoza
  • ciuperci champignon crude
  • condimente, oregano (sovarf) uscat
  • sare de/pentru masa

Mod de preparare:

  • Pulpele de pui se sareaza putin.
  • Ciupercile si ceapa se toaca marunt.
  • Se adauga in compozitie oregano si cascavalul razuit.
  • Apoi, pe pulpe de pui se pune umplutura.
  • Se ruleaza si se leaga usor cu ata ruloul, ca sa nu se desfaca.
  • Se da la cuptor si atunci cand carnea este gata, se scot.

1x1.trans Rulouri de pui cu ciuperci

Barcute (dovlecei) cu carne “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

O nebunie culinara, pe care am improvizat-o cu ce aveam in frigider.

Nu am avut asteptari foarte mari, dar rezultatul m-a uimit enorm. Foarte gustos, savuros si cu siguranta foarte bun si recomandat intr-o alimentatie corecta si sanatoasa. 1x1.trans Barcute (dovlecei) cu carne Slabuta

O variatie pe aceasta tema este si aceasta reteta: “Placinta dietetica” cu urda

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. 1x1.trans Barcute (dovlecei) cu carne Slabuta
  2. Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si piper dupa gust.
  3. Cu acest amestec se umplu barcutele noastre.
  4. La sfarsit presaram deasupra cascaval razuit si aranjam barcutele pe o tava.
  5. Dam la cuptor pentru 35-45 minute, foc mic-mediu.

Informatii nutritionale pentru Barcute (dovlecei) cu carne “Slabuta”

Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Barcute (dovlecei) cu carne “Slabuta”

1x1.trans Barcute (dovlecei) cu carne Slabuta

Lasagne cu dovleac, para si mar “Slabuta”

Mic dejun, Retete "Slabuta"

Aceasta lasagne poate fi considerata, cu succes, o placinta cu dovleac deosebit de delicioasa. 1x1.trans Lasagne cu dovleac, para si mar Slabuta

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare umplutura:

  1. Cantitatea de dovleac trecuta la reteta este pentru dovleac deja curatat si gata sa fie dat pe razatoare. Cantitatea poate fi dublata.
  2. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-un ceaun la foc mic, se amesteca, se tine pana se inmoaie dovleacul.
  3. Apoi, dovleacul se amesteca cu para si marul date pe razatoare.
  4. Se adauga scortisoara si fructoza. Se amesteca bine.

Mod de preparare lasagne:

  1. Se pune laptele la fiert, cand este aproape sa dea in clocot se stinge.
  2. Laptele se tine intr-un vas in care lejer va incapea o foaie de lasagne.
  3. Se pregateste o forma care se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Pe fund se pune putin lapte si putin amestec de fructe.
  5. Se inmoaie in lapte 2 foi de lasagne si se pun pe fund.
  6. Se aseaza peste umplutura de fructe.
  7. Iar se inmoaie in lapte fierbinte 2 foi de lasagne si se pun deasupra, apoi umplutura de fructe.
  8. Se repeta procedura pana se termina foile de lasagne, mai exact va ies 6 straturi, pe strat sunt cate 2 foi.
  9. Pe ultimele foi de lasagne, se pune umplutura de fructe si se mai presara scortisoara.
  10. Se da la cuptor la foc mediu 10-15 minute, apoi la foc mic cam 20-25 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1150 gr de lasagne cu dovleac, o portie are ~ 190 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu dovleac, para si mar “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu dovleac, para si mar Slabuta

Vinete gratinate

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

  • vinete – 590 gr
  • branza burduf framantata – 250 gr
  • mozzarella – 97 gr
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ceapa – 123 gr
  • pulpa de rosii taiate cubulete – 400 gr
  • rosii coapte, crude – 134 gr

Mod de preparare:

  1. Vinetele se curata de coaja si se taie felii (de-a lungul).
  2. Intr-o tigaie de teflon se caleste ceapa in 2 linguri ulei. Cand ceapa este rumena se adauga vinetele felii si se amesteca incet, se tine pe foc cam 10 minute.
  3. Se ia un vas de yena si se aseaza  primul strat de vinete, deasupra se presara branza de burduf si rosii taiate cubulete.
  4. Apoi – al doilea strat de vinete, rosii si branza.
  5. Ultimul strat se acopera de rosii coapte, taiate felii, si mozzarella razuita.
  6. Se da la cuptor pentru 60 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1340 gr de vinete gratinate. O portie are ~ 220 gr.

Informatii nutritionale Vinete gratinate

Conopida gratinata

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
  2. Se scoate si se lasa la racit.
  3. Se ia un vas de yena, se aseaza conopida fiarta, deasupra se presara branza de burduf maruntita.
  4. Apoi, iar un strat de conopida si un strat de branza.
  5. Deasupra se toarna laptele si ouale batute spuma.
  6. Se sareaza si pipereaza.
  7. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Pofta buna!

Rezulta 940 gr de souffle. O portie are ~235 gr.

Informatii nutritionale Conopida gratinata

1x1.trans Conopida gratinata