Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Fasole verde cu costita afumata, seminte si gorgonzola (la abur)

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Pentru 2 portii, ai nevoie de:

  • o punga fasole verde, pastai, congelata
  • 75 gr gorgonzola
  • miez crud de seminte floarea soarelui
  • 100 gr costita afumata, natural

Se prepara rapid la aburi:

  • Mai intai se pune fasolea verde pastai, care se gateste ~25 minute la aburi.
  • Apoi se adauga costita afumata si se mai lasa 10 minute la aburi.
  • Amestecul se imparte in doua farfurii.
  • Deasupra se pun semintele si gorgonzola taiata bucatele.
  • Se amesteca si se serveste!

Pofta buna si sanatoasa!

1x1.trans Fasole verde cu costita afumata, seminte si gorgonzola (la abur)

 

Sfaturi…

Album Foto, Blog

3 salate colorate, pentru o silueta de vis

Alimentatie, Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

Cu legume proaspete, parfumate si delicioase de la piata, putem sa slabim sau sa ne mentinem o silueta de vis pe intreaga perioada a verei. Acum putem manca rosii, castraveti, usturoi, ardei gras, salata si ceapa romaneasca.

Lasati dietele restrictive deoparte, care limiteaza consumul de legume (de dragul unei cantitati mai mici de carbohidrati) si profitati de aceasta perioada, iarna le vom duce dorul.

Fiti creativi in bucatarie!

Salata greceasca

castraveti, rosii, ceapa verde, salata verde, ardei gras verde, branza moale de capra, masline naturale (kalamata), ardei iute verde

Salata bulgareasca

castraveti, rosii, ceapa verde, ardei gras verde, branza moale de capra, oua fierte

Salata romaneasca

castraveti, rosii, ceapa verde, salata verde, ardei gras verde, branza moale de capra, optional salam natural de casa

1x1.trans 3 salate colorate, pentru o silueta de vis

Salata greceasca

1x1.trans 3 salate colorate, pentru o silueta de vis

Salata bulgareasca

1x1.trans 3 salate colorate, pentru o silueta de vis

Salata romaneasca

Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii (~83 kcal/portie):

Mod de preparare:

  • Intr-un vas mai maricel se pun dovleacul copt, pulpa de piersici si afinele.
  • Se adauga zaharul si laptele de migdale.
  • Se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana la obtinerea unei mase omogene.
  • Daca se doreste, se poate adauga o cantitate mai mare de lapte de migdale ca sa fie smoothie mai diluat.

Pofta buna si o vara racoroasa!

Informatii nutritionale pentru Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale (clic)

1x1.trans Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Inghetata dementiala de dovleac

Gustari

Va spuneam mai demult ca matusa mea are o gradina bio. 1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac Din rezervele de dovleac, mi-au ramas ultimele 2 bucati, pe care le-am pastrat special pentru inghetata. Eu nu concep caldura fara inghetata. Asadar, cu aceasta reteta, declar sezonul inghetatei 2012 deschis. 1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac

In timp ce va scriu reteta, savurez cate o lingurita mica din portia de inghetata pentru ziua de azi. Gustul acestei inghetate ma duce cu gandul la biscuiti sau placinta cu dovleac. 1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac Este dementiala…

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  • Frisca, laptele, zaharul, ghimbirul, scortisoara si nucsoara macinata se pun intr-un vas pe foc mic.
  • Nu se atinge punctul de fierbere!
  • Galbenusurile se bat cu blender.
  • Se iau cateva linguri din vasul care este pe foc si se adauga in spuma de galbenusuri. Se amesteca.
  • Apoi, acest amestec se adauga celui de pe foc. Se amesteca bine, compozitia trebuie sa se ingroase. Nu se ajunge la fierbere!
  • Se adauga dovleacul facut piure cu ajutorul unui robot. Se amesteca. Se tine inca putin pe foc, iar apoi se pune deoparte la racit.
  • Inainte de a pune la congelator, se adauga esenta de vanilie. Se amesteca bine.
  • Inghetata se bate din 15 in 15 minute, in prima ora, cu un tel sau blender. Dupa aceea, la fiecare jumatate de ora, timp de 2 ore. Aceasta procedura este importanta pentru a nu se forma acele de gheata.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Inghetata dietetica de dovleac

1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac