Ingrediente pentru 5 portii:
- apa plata – 500 ml
- gelatina alimentara – 15 gr
- fructoza – 35 gr
- piersici – 380 gr
- pere – 270 gr
Mod de preparare:
- Gelatina se pune in apa la inmuiat.
- Dupa 60 minute, vasul cu gelatina se pune la foc mic, amestecand continuu.
- Se adauga fructoza si se amesteca pana la dizolvare.
- Atentie! Gelatina nu se aduce la fierbere, in momentul in care s-a dizolvat se ia de pe foc.
- Se toarna intr-un vas si se pune deoparte la racit.
- In formele de jeleu, se aranjeaza feliile de fructe (piersici, pere).
- Cand gelatina s-a mai racit, se toarna deasupra fructelor si se da la frigider.
- Se serveste atunci cand gelatina s-a intarit.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1195 gr de jeleu cu fructe. O portie de jeleu cu fructe are ~240 gr.