Aperitive cu spanac (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- Spanac congelat – 300 gr
- Ceapa – 80 gr
- Ardei gras verde- 80 gr
- Telemea de vaca, Ladorna – 100 gr
- Oua gaina – 3 bucati
- Ulei de masline (pentru uns formele de briose) – 1 lingura (15 ml)
Mod de preparare:
- Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
- Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.
- Amestecati bine intr-un vas ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.
- Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.
- Introduceti la cuptor, pentru cca 20 de minute, pana cand cutitul introdus ramane curat.
O “briosa” de spanac are 34 gr.
Informatii nutritionale per 100 gr:
- 162.52 kal
- 10.46 gr proteine
- 10.67 gr grasimi
- 43.43 mg colesterol
- 5.26 gr carbohidrati
- 2.29 gr fibre
- 93.95 mg sodiu
- 0.77 gr zahar