Reteta este inspirata din cartea ” Dieta South Beach”. O minunatie de budinca, cu un gust neobisnuit, si foarte aromata.
Ingrediente pentru 6 portii:
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 480 gr
- apa plata – 125 ml
- vin alb de masa – 125 ml
- rosii decojite cubulete in suc propriu – 250 gr
- ou de gaina – 50 gr (1 bucata)
- sare de/pentru masa – 1.5 gr
- usturoi – 6 gr
- fulgi de ovaz – 113 gr
- dovlecei – 150 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat – 0.5 gr
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
- Intr-o cratita amestecati rosiile decojite, vinul, apa, usturoiul, oregano si sarea.
- Aduceti la fierbere, apoi micsorati flacara. Fierbeti 15 minute la foc mic, fara capac.
- Intr-un castron mare, amestecati bine pieptul de curcan tocat, fulgii de ovaz, dovleceii, oul si o jumatate de cana din sosul de rosii. Amestecati bine. Puneti amestecul intr-o forma dreptunghiulara (ca pentru cozonac).
- Introduceti la cuptor pentru 45 de minute. Scurgeti zeama.
- Turnati peste budinca 1/2 cana din sosul de rosii ramas. Mai coaceti 15 minute.
- Asezati budinca pe un platou. Lasati-o 10 minute sa se racoreasca, apoi taiati-o felii.
- Serviti cu sosul de rosii ramas.
- Se presara deasupra oregano si se orneaza cu busuioc.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1075 gr. O portie de budinca are 180 gr.