Ingrediente pentru 20 portii:
- stafide – 120 gr
- esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 4 gr (1 lingurita)
- menta, proaspata – 42 gr
- miez (fulgi) de nuca de cocos – 30 gr
- seminte de mac – 10 gr
- urda (ricotta) de oaie – 1960 gr
- fructoza – 120 gr
- ou de gaina – 8 bucati
- chefir 1% grasime – 400 ml
Mod de preparare:
- Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma.
- Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate.
- Menta se amesteca cu urda.
- Se adauga stafidele.
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
- Deasupra se presara fulgii de cocos si semintele de mac.
- Se da la cuptor pentru 120 minute, foc mediu.
- Se serveste rece.
Pofta buna!
Rezulta 2870 gr de cheesecake. O portie inseamna ~143.5 gr.