Ieri am avut o pofta mare de placinte…
Mi-am adus aminte ca aveam niste foi de placinta in congelator si am incercat pe cat posibil sa inventez o reteta mai dietetica.
Eu zic ca mi-a reusit.
Placinta (foietaj) cu piure de cartofi
Ingrediente:
- Foi fine de placinta, Bella – 200g
- Ulei de floarea soarelui – 2 linguri
- Piure de cartofi cu sare – 900g
Mod de preparare:
- Foile de placinta se pun la decongelat, 15-20 minute.
- Intre timp se face piure de cartofi, simplu, doar cu sare.
- Se lasa piureul la racit, si dupa trecem la prepararea placintei propriu-zise.
- Fiecare foaie de placinta se unge cu putin ulei, iar la fiecare 3 foi se pune umplutura.
- Cand este gata placinta, se pune intr-un cuptor, incalzit in prealabil la 180 C.
- Se coace pana se face rumena.
- Se scoate placinta din cuptor si se stropeste cu putina apa, si o lasam acoperita cu un prosop pentru inca 15-20 minute.
- Se serveste calda.
Pofta buna!
Informatii nutritionale pentru 100 gr de placinta cu cartofi:
- 144.5 kcal
- 3.18 gr proteine
- 2.62 gr grasimi
- 27.28 gr carbohidrati
- 1.63 gr fibre