Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella “Slabuta”
1 Octombrie, 2010Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 8 portii:
- branza burduf framantata – 165 gr
- spanac tocat portionat, congelat – 400 gr
- oua proaspete – 2 bucati
- mamaliga dietetica – 1100 gr
- mozzarella – 75 gr
- sare de/pentru masa – 6 gr
- piper negru – 0.5 gr
Mod de preparare:
- Se prepara mamaliga.
- Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza mamaliga, nivelandu-se cu mana.
- Se face o adancitura in mijloc pentru a se putea pune umplutura de spanac si branza.
- Se aseaza branza de burduf maruntita.
- Deasupra se pune spanacul decongelat si scurs de apa.
- Se sareaza si pipereaza.
- Peste spanac se toarna ouale batute bine.
- Peste, se aseaza mozzarella taiata rondele.
- Se da la cuptor la foc mediu, pentru 40 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1625 gr tarta. O portie are ~ 200 gr.